Hartmannsdorf-Reichenau

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hartmannsdorf-Reichenau
Hartmannsdorf-Reichenau

Våpen
Hartmannsdorf-Reichenaus våpen

Kart over Hartmannsdorf-Reichenau

LandTyskland Tyskland
DelstatSachsen
StatusKommune
BorgermesterReinhard Pitsch (partiløs)
Areal28,31 km²
Befolkning1 148 (31. desember 2008)
Bef.tetthet40,6 innb./km²
Høyde over havet569 meter

Hartmannsdorf-Reichenau
50°49′00″N 13°34′30″Ø

Hartmannsdorf-Reichenau er en kommune i den sørvestlige delen av Landkreis Sächsische Schweiz-Osterzgebirge i Direktionsbezirk Dresden i Fristaten Sachsen, langs grensen til Landkreis Mittelsachsen. Kommunen har 1 148 innbyggere (31. desember 2008) og er en del av forvaltningsfellesskapet Pretzschendorf.

Kommunen Hartmannsdorf-Reichenau ble opprettet gjennom en sammenslåing av de to tidligere kommunene Hartmannsdorf og Reichenau i Landkreis Dippoldiswalde og befinner seg i det østlige Erzgebirge ca 35 km fra Dresden, i nærheten av byen Frauenstein. Elven Wilde Weißeritz og demningen Lehnmühle befinner seg i nærheten av kommunen. Andre nabosteder er Hennersdorf, Röthenbach og Kleinbobritzsch som var fødestedet til Johann Gottfried Silbermann.

Hartmannsdorf-Reichenau var en kommune i Landkreis Dippoldiswalde. Fra 1. august 1994 frem til 1. august 2008 var den en del av i Weißeritzkreis, og siden 1. august 2008 har den vært en del av Landkreis Sächsische Schweiz-Osterzgebirge.

Reichenau sett fra Frauensteiner Slott
Vegviserstolpe fra 1854
Lehnmühle dam
TysklandstubbDenne Tysklandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.