Hans Jørgen Sandnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hans Jørgen Sandnes
Født19. juni 1979 (40 år)
Beskjeftigelse Illustratør
Nasjonalitet Norge

Hans Jørgen Sandnes (født 19. juni 1979) er en norsk illustratør og animatør.

Til daglig arbeider Hans Jørgen Sandnes som illustratør, animatør og filmregissør i Larvik-firmaet Sandnes Media AS, der faren Sven Erik Sandnes er daglig leder. De er begge bosatt i Sandefjord.

Kunstnerisk virke[rediger | rediger kilde]

Sandnes har laget de ni animasjonsfilmene i serien Eventyrskogen, som er basert på Alf Prøysens barneviser, for NRK Fjernsynet. Han har også illustrert barnebøker og holder tegne- og animasjonskurs for barn.

Til Østlands-Postens magasin BØK tegnet Sandnes og kollegaen Ingebjørg Faugstad Mæland barnesidene om Crenate.[1]

Siden 2013 har han illustrert Jørn Lier Horsts barnebokserie om Detektivbyrå nr.2.[2]

Han har videre illustrert en ny utgave av Anne-Cath. Vestlys barnebok Åtte små, to store og en lastebil.[3]

Han var regissør for tegnefilmen Geitekillingen som kunne telle til ti, og hadde også utviklet alle figurene i filmen. Dessuten var han en av filmens animatører. Filmen ble vist av NRK Barne-Tv første gang 25. desember 2015. Også denne filmen var basert på en fortelling av Alf Prøysen.[4]

Sandnes' illustrasjoner og filmer kjennetegnes av sikkert håndverk og søte, barnevennlige figurer i en fargerik underholdningsstil påvirket av blant annet animasjonstradisjonen fra Disney.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Crenate tegneserie». barnas-ark.blogspot.no. Sandnes Media AS. Besøkt 28. januar 2018. «Da ØstlandsPosten hadde sitt magasin BØK, laget vi i Sandnes Media tegneseriene til bladet. Teksten ble skrevet av Marianne Sørensen ved Larvik Museum.» 
  2. ^ «Russerne skal lese Horst». Rogalands Avis (norsk). 18. oktober 2016. Besøkt 28. januar 2018. «Siste land ut til å sikre seg Jørn Lier Horsts barnebok om Detektivbyrå nr. 2 er Russland. Bokserien, som Lier Horst begår sammen med illustratør Hans Jørgen Sandnes. Dermed har i alt 17 land kjøpt rettighetene til serien om Tiril og Oliver og hunden Åtto.» 
  3. ^ Illustrasjonsoppdrag for Gyldendal forlag
  4. ^ «NRK TV - Se Geitekillingen som kunne telle til ti» (norsk). Besøkt 28. januar 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]