Hal Jordan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hal Jordan er den mest kjente Green Lantern. Han var det første mennesket noen gang erververt inn i Green Lantern Corps, og har blitt hyllet som den beste Green Lantern gjennom tidene. Hal Jordan er også en av grunnleggerne av Justice League of America. I den senere tid har han vært kjent som både Parallax og Spectre før han i 2005 kom tilbake og gjentok sin plass som Green Lantern for Sektor 2814.

Tidlige år[rediger | rediger kilde]

Hal Jordan ble født i Coast City den 20ende Februar til foreldre Martin Jordan og Jessica Jordan. Han har to brødre, hans eldre bror Jack og den yngre Jim. Hans far, Martin Jordan, fløy under krigen og var en erfaren pilot. Etter krigen hadde han blitt ansatt som testpilot for Ferris Aircraft. I sin barndom hadde Hal et særlig tett bånd med sin far, begge to delte en forkjærlighet for fly. Hal skulket ofte skolen for å se sin far fly. I svært ung alder opplevde Hal sin største frykt når hans far døde i en flyulykke. Som et resultat, forbød hans mor ham fra å bli pilot som sin far. Men til tross for familiens ønsker så fulgte Hal i farens fotspor og meldte seg for det amerikanske luftforsvaret United States Air Force i en alder av 18 år.

Flere år senere, en kveld ut på byen med sine felles pilotkamerater så begynte Hal og flykompaniet en krangel med marinen. Hal endte opp med å utveksle slag med marine soldaten John Stewart, som senere ville bli en Green Lantern slik som han. Etter baren måtte stenges på grunn av masseslagsmålet møtte Hal sin yngre bror Jim som informerte han at moren lå for døden men han ble nektet å besøke henne. Hans eldre bror Jack ville senere fortelle han at moren hadde ingen interesse av å se sin sønn. Hal brøt ofte reglene som testpilot og en morgen da han fikk kjeft av sin overordnede så smalt det for han. I et desperat øyeblikk slo Hal til sjefen og sa opp sin jobb. Han dro umiddelbart for å se sin mor men hun gikk bort like før han kom til sykehuset.

Hal gikk til alle flyselskapene i Coast City på søken etter en jobb. Han unngikk Ferris Aircraft bevisst. Han endte opp med å få jobb hos Ken Arden, en god bekjent av familien Jordan og tidligere pilot. Hal fikk jobb hos Arden, men ikke som pilot, men som mekaniker. Dessverre så solgte Arden selskapet til Ferris Aircraft, selskapet hvor hans far var stjerne pilot. Carl Ferris, eieren av selskapet var også tidligere bekjent av Jordan familien ettersom han og Martin Jordan hadde flydd sammen under krigen. Carl Ferris var nå en gammel mann og det var hans unge datter Carol Ferris som kontrollerte selskapet. Hun var ikke interessert i å få med Hal på kjøpet med Arden overbeviste henne. Det var ingen tvil om Hal sine ferdigheter men hans rebelske natur og fryktløshet ødela flere fly enn det hjalp. Han fortsatte som mekaniker og ble bekjent med Tom Kalmaku. I dette perioden hadde Jordan motsigende følelser for Carol Ferris. Faren hennes hadde blitt rik og gammel, mens hans far lå og råtnet i graven.

Ringen Av Makt[rediger | rediger kilde]

En skjebnesvanger dag så oppdager Hal et vraket fly som faren hadde tatt han med opp i luften med. Han satte setter seg i cockpiten og reflekterer over sitt liv og alle feil han har begått. I samme øyeblikk blir han overvelmet av et intenst, blindende grønt lys. Han blir transportert midt i ørkenen utenfor Coast City. Underveis hører han stemmer som forteller han om Green Lantern Corp og hva det betyr å være en Green Lantern. Hal forstår selvsagt ingenting. Når lyset endelig dimmer så kan han ikke tro sine egne øyne; et romskip har kollidert i ørkenen. Inne i romskipet finner han romvesenet Abin Sur. Kollisjonen har dødelig såret han og han opplyser Hal at han har ikke lenge igjen å leve. Sur forteller videre at ringen har valgt han. Forvirrede Hal tror knapt det som foregår foran øynene hans. Det neste som skjer er blant en av de mest ikoniske visuelle bildene i superhelt sjangeren: "Hal Jordan av Jorden, godtar du denne plikten?" spør Abin Sur mens han holder ut ringen. Hal Jordan svarer, "Hvis jeg ikke drømmer, absolutt." Abin Sur smiler av Hal sin kommentar og uttrykker, "Jeg trodde jeg aldri skulle se et mennesket bli Green Lantern." Før han dør så hvisker han "Sinestro". Hal ville ikke forstå hva det betydde før senere. Ringen svever bort til Hals hånd og går ned på hans miderste finger mens den forteller: "Hal Jordan av Jorden. Du har muligheten til å overkomme stor frykt. Velkommen til Green Lantern Corps. "