Hafiz Mohammed Saeed

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Hafiz Mohammed Saeed
Født10. mars 1950 (68 år)
Sargodha
Utdannet ved University of the Punjab, PAF Public School Sargodha
Beskjeftigelse Politiker, terrorist
NasjonalitetPakistan
Livssynislam, sunniislam

Hafiz Mohammed Saeed (født i 1950) er kommandøren av organisasjonen Jama'at-ud-Da'wah. Organisasjonen er hevdet å ha veldig tette bånd til den militante terroristgruppen Lashkar-e-Taiba (LeT). India vurderer Saeed som en av deres mest ettersøkte terrorister på grunn av hans forbindelser med Lashkar-e-Taiba og deres påståtte engasjement i diverse angrep mot India. Ifølge Hafiz Saeed har han overhodet ingen forbindelser med LeT.

Etter Terrorangrepene i Mumbai 26. november 2008 sendte India en formell forespørsel til FNs sikkerhetsråd om at de skulle sette gruppen Jamaat-ud-Dawa og Hafiz Saeed på listen over personer og organisasjoner som blir sanksjonert av FN for sin tilknytning til terrorisme.

11. desember 2008 ble Hafiz Mohammed Saeed satt i husarrest da FN erklærte at organisasjonen Jamaat-ud-Dawa bare var et dekke for terroristaktivitetene til LeT. Saeed ble holdt i husarrest med dekke i The Public Order-loven som tillater myndighetene å midlertidig holde enkeltpersoner innesperret dersom de anses som sannsynlig å skape uorden og bråk i samfunnet. Han ble holdt i husarrest frem til begynnelsen av juni 2009 da grunnlaget for å holde ham innesperret i en rettssak ble regnet som grunnlovsstridig og Saeed ble beordret løslatt fra husarresten. Indiske myndigheter uttrykte raskt sin skuffelse over vedtaket.