Haakon Sandvold

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Haakon Sandvold
Født1. des. 1921Rediger på Wikidata
Død24. juli 2010Rediger på Wikidata (88 år)
BeskjeftigelseIngeniør, forretningsdrivende Rediger på Wikidata
Utdannet vedNorges tekniske høgskole
NasjonalitetNorge

Haakon Sandvold (født 1. desember 1921 i Bergen, død 24. juli 2010) var generaldirektør i Årdal og Sunndal Verk. Sammen med generaldirektør i Norsk Hydro, Torvild Aakvaag, var han toneangivende i fusjonsprosessen som førte til at Hydro Aluminium ble opprettet i 1986.

Sandvold ble uteksaminert som sivilingeniør fra Norges tekniske høgskole i 1948. Han arbeidet senere ved Christian Michelsens Institutt, Norsk Hydro og Årdal og Sunndal Verk. Han var en av de sentrale drivkreftene i norsk automasjonsforskning, og ledet Servoteknisk utvalg i Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Forskningsråd i en årrekke. Sandvold var president i Tysk-Norsk handelskammer, og var involvert i planleggingen av den første internajsonale miljøkonferansen i Rio i 1992.[1]

Sandvold har mottatt en rekke æresbevisninger, blant annet St. Olavs Orden der han ble utnevnt til ridder av 1. klasse i 1987, og Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden, som han mottok i 1986.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Henriksen, Petter, ed. (2007). "Haakon Sandvold". Store norske leksikon. Oslo: Kunnskapsforlaget. Lest 1. november 2013.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]