Høgskolestiftelsen på Kjeller

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Høgskolestiftelsen på Kjeller (HSK) også omtalt som Kjellerstiftelsen, ble etablert i oktober 1988 med formål å etablere høgskoleutdanning på Kjeller. HSK ble i 2003 slått sammen med Høgskolen i Akershus og aktiviteten ble samlokalisert i Høgskolen i Akershus sine nye lokale på Kjeller. HSK hadde på det meste 450 studenter[1]

Stifterne[rediger | rediger kilde]

Stifterne bak HSK var Akershus fylkeskommune, romerikeskommunene, Høgskolen i Oslo, Høgskolen i Akershus, UNIK, FFI, IFE og Televerkets forskningsinstitutt på Kjeller.

Lokalisering[rediger | rediger kilde]

HSK var først lokalisert i Tandbergbygget på Kjellerholen. Ved sammenslåinga i 2003 disponerte skolen lokale i Normanngården (Landstads gate 10) på Lillestrøm.

Studier[rediger | rediger kilde]

Ved sammenslåinga i 2003 hadde HSK etter- og videreutdanningstilbud innafor helse- og miljøfag. Dette inkluderte: Miljøretta helsevern (60 stp), oppvekstmiljø for barn og unge (30 stp), Kjønn og helse (30 stp), og Risikoanalyse og kostnadseffektivt HMS-arbeid (30 stp).

Videre ble det gitt kurs i offentlig saksbehandling (12 stp).

Skolen hadde også et 2-årig kandidatstudium i IKT med et ett-årig påbyggingsår slik at en kunne ta en bachelor-grad i IKT.[2]

Siste direktør før sammenslåing var Jon Samseth.

Referanser[rediger | rediger kilde]