Gudbrandsdalsmusea

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gudbrandsdalsmusea AS
Org.formAksjeselskap
Etablert2008
Styreleder Jan Reinert Rasmussen
Adm. dir. Øystein Rudi
Antall ansatte13
Nettsted Offisielt nettsted

Gudbrandsdalsmusea AS er et aksjeselskap stiftet i 2008 for å drive kulturhistorisk bevaring, dokumentasjon, forskning og formidling særlig knyttet til den lokale kulturarven i Gudbrandsdalen. Selskapet eies av kommunene i Midt- og Nord-Gudbrandsdalen; Ringebu, Sør-Fron, Nord-Fron, Sel, Dovre, Lesja, Vågå, Lom og Skjåk, samt eierne av de ulike samlingene. Museet har tretten fast ansatte fordelt på 11 avdelinger.

Avdelinger[rediger | rediger kilde]

Prosjekt 10[rediger | rediger kilde]

«Prosjekt 10» var et historieinnsamlingsprosjekt i regi av Gudbrandsdalsmusea. Prosjektet hadde også tittelen «de gode historiene» og ble avsluttet i 2015. Initiativtaker var Gudbrandsdalsmuseas avdeling på Lesja.

Prosjektet gikk ut på å samle inn jakt- og fangsthistorier fra Norddalen, de seks nordligste kommunene i Gudbrandsdalen: Lesja, Dovre, Sel, Vågå, Lom og Skjåk

Formålet med prosjektet var å dokumentere og samle historier og informasjon om den lokale jaktkulturen. Slike historier kunne være personlige opplevelser, overleverte historier, bilder, skriftlige nedtegnelser og kunnskap om jakt- og fangsthistorie. Mange slike historier er allerede utgitt i bokform, i magasiner og fagtidsskrifter, brukt som tema i radioprogrammer eller på film.

Resultatet av innsamlingen er en oversikt over materiale som nå finnes i arkivene. Det omfatter bilder, bøker, publikasjoner, nettressurser, i tillegg til intervjuer og fortellinger fortalt av lokale med kjennskap til jakt- og fangstkulturen i Norddalen.

Noen av disse historiene er publisert på nettstedet digitalt fortalt, resten av det innsamlede materialet er tilgjengelig via Gudbrandsdalsmusea,

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]