Hopp til innhold

Gudbrandsdalsmusea

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gudbrandsdalsmusea AS
Org.formAksjeselskap
Etablert2008
StyrelederJan Reinert Rasmussen
Adm.dir.Øystein Rudi
Antall ansatte13
Nettstedgudbrandsdalsmusea.no

Gudbrandsdalsmusea AS er et aksjeselskap stiftet i 2008 for å drive kulturhistorisk bevaring, dokumentasjon, forskning og formidling særlig knyttet til den lokale kulturarven i Gudbrandsdalen. Selskapet eies av kommunene i Midt- og Nord-Gudbrandsdalen; Ringebu, Sør-Fron, Nord-Fron, Sel, Dovre, Lesja, Vågå, Lom og Skjåk, samt eierne av de ulike samlingene. Museet har tretten fast ansatte fordelt på 11 avdelinger.

Avdelinger

[rediger | rediger kilde]

Prosjekt 10

[rediger | rediger kilde]

«Prosjekt 10» var et historieinnsamlingsprosjekt i regi av Gudbrandsdalsmusea. Prosjektet hadde også tittelen «de gode historiene» og ble avsluttet i 2015. Initiativtaker var Gudbrandsdalsmuseas avdeling på Lesja.

Prosjektet gikk ut på å samle inn jakt- og fangsthistorier fra Norddalen, de seks nordligste kommunene i Gudbrandsdalen: Lesja, Dovre, Sel, Vågå, Lom og Skjåk

Formålet med prosjektet var å dokumentere og samle historier og informasjon om den lokale jaktkulturen. Slike historier kunne være personlige opplevelser, overleverte historier, bilder, skriftlige nedtegnelser og kunnskap om jakt- og fangsthistorie. Mange slike historier er allerede utgitt i bokform, i magasiner og fagtidsskrifter, brukt som tema i radioprogrammer eller på film.

Resultatet av innsamlingen er en oversikt over materiale som nå finnes i arkivene. Det omfatter bilder, bøker, publikasjoner, nettressurser, i tillegg til intervjuer og fortellinger fortalt av lokale med kjennskap til jakt- og fangstkulturen i Norddalen.

Noen av disse historiene er publisert på nettstedet digitalt fortalt, resten av det innsamlede materialet er tilgjengelig via Gudbrandsdalsmusea,

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]