Grusbane (tennis)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Court Philippe Chatrier i Stade Roland Garros i Paris under French Open 2006.

En grusbane er en av flere ulike typer tennisbaner. Grusbaner er konstruert av knust skifer, stein eller murstein. Den røde grusen, som primært anvendes i Europa og Sør-Amerika, er langsommere enn det grønne Har-Tru-grusen, som primært finnes i Nord-Amerika French Open er den eneste av de fire Grand Slam-turneringene, som spilles på grus.

Grusbaner er billigere å bygge enn andre typer tennisbaner, men utgiftene til vedlikehold er høyere, fordi banene jevnlig skal tromles for å forbli jevne. Banens må også ofte vannes for å opprettholde vanninnholdet i grusen. Grønne grusbaner blir ofte bygget med en smule helling, slik at regnvann kan dreneres av banen.[1]

Grusbaner er mer utbredt i det kontinentale Europa og Latin-Amerika enn i USA, Canada og Storbritannia.

Grusbaner skiller seg fra annen typer baner ved at ballen etterlater et merke på banen, som kan hjelpe med å avgjøre om et slag var inne eller ute.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Clay Courts: What Are They Anyway?». Xsports. Arkivert fra originalen 27. november 2013. Besøkt 1. oktober 2012.  «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 27. november 2013. Besøkt 21. juni 2017.