Hopp til innhold

Großer Feldberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Großer Feldberg
Großer Feldberg sett fra nord.
Høyde 879 moh.
Primærfaktor 666 m[1]
Sekundærfaktor 109,36 km[1]Wasserkuppe, Hessen
LandTyskland
Kommune(r)Schmitten
OmrådeHochtaunuskreis
RegionHessen
FjellrekkeTaunus
Posisjonskart
Großer Feldberg ligger i Tyskland
Großer Feldberg
Großer Feldberg
Großer Feldberg (Tyskland)
Kart
Großer Feldberg
50°13′55″N 8°27′25″Ø

Großer Feldberg er med 879 moh.[2]det høyeste fjellet i høydedraget Taunus. Det ligger i Hochtaunuskreis i Hessen, Tyskland.

Øverst på toppen er kommunikasjonstårnet Großer Feldberg fra 1937 plassert. Det er del av sendeanleggene på toppen, og ble vernet 1987 på grunn av den spesielle konstruksjonen av betong og tre[3]. Et utsiktstårn byr vid utsikt over Taunusåsene mot nord og vest, og over Rhein-Main-området og videre i sør og øst. En restaurant og en kjosk tilbyr mat og drikke.

Turisme og innretninger

[rediger | rediger kilde]

Den skogløse toppen av Großer Feldberg og de omgivende skogene er et populært mål for motorsyklister og syklister om sommeren, for kjelkekjøring og langrenn om vinteren, og for fotturister hele året. I Oberereifenberg blir det om vinteren satt opp to små skitrekk i den nordvestlige åssiden. Tidligere gikk det et større skitrekk nesten opp til toppen som ble nedlagt i 1980-årene, rydningen der skitrekket gikk er populært blant kjelkekjørere.

Toppen er lett tilgjengelig med bil fra Frankfurt i rundt 30 minutter via veier fra Oberursel eller Königstein, eller med busser fra disse byene. I helgene er en mengde mennesker og manglende parkeringsplasser et vanlig syn. 

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ a b Peakbagger.com
  2. ^ Hessisches Statistisches Landesamt: Statistisches Jahrbuch 2011/12, Band 2, Seite 21; abgerufen am 5. Januar 2014
  3. ^ «Der Fernmeldeturm auf dem Großen Feldberg/Ts.» (PDF). Bäsembinner Bläädche. 25. oktober 2013. Arkivert fra originalen (PDF) 17. mars 2016. Besøkt 23. oktober 2015. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]