Grindvoll

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Grindvoll stasjon

Grindvoll er et lite tettsted med omtrent 400 innbyggere i Lunner kommune på grensen til Jevnaker. Tidligere lå det en butikk på Grindvoll, den er nå bruktbutikk og bolighus. Det var også lokalisert en grendeskole på Grindvoll, kalt Løken skole. Den er nå tatt over av Grindvoll idrettslag og benyttes blant annet til helsestudio, spinningstudio og aktiviteter i forbindelse med ski, skøyter, orientering osv. Ovenfor dette lokalet ligger en barnehage.

Tettstedet hadde før et stabilt fotballag kalt Grindvoll IL. De spilte blant annet i 2. og 3. divisjon. Dette laget ble slått sammen med Lunner, og kalles nå Hadeland FK. Dette laget har derimot ikke hatt den samme gjennomslagskraften som Grindvoll IL hadde, og har endt opp med å slite i bunnen av 3. divisjon.

Grindvoll har tilsammen fire barnehjem. Skogglimt er det lokale samfunnshuset. Her settes det opp teaterstykker, avholdes bingo og benyttes til festlige lag. Vestbyfunnet er et stort votivfunn fra yngre bronsealder fra gården Vestby.

InnlandetstubbDenne Innlandetrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.