Grav Musikkorps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Grav Musikkorps er et musikkorps i Bærum. Korpsets historie går tilbake til 1927. Etter en periode med liten aktivitet på 1990-tallet, ble det ny giv fra 2011 for janitsjarkorpset, som har om lag 35 medlemmer.

Historie[rediger | rediger kilde]

Grav skoles guttemusikkorps holdt sensommeren 1927 en fest i Birkelunden på Stabekk, og overskuddet, kr. 250,00 gikk til start av et ungdomskorps på Grav. Den 19. september samme år ble så Grav Ungdomskorps stiftet. Det var 16 medlemmer av guttemusikkorpset som tok initiativet til starten. Fanejunker Håkon Larsen ble ansatt som dirigent og fortsatte til 1930. Henry Sørlie var dirigent i årene 1930 til 1951, og fra høsten 1951 var Willy Mittelbach dirigent.

Etter det første året ble medlemmene enige om å velge et styre, og samtidig få noen eldre, musikk-interesserte med til å hjelpe korpset framover. August H. Brenne ble formann og fortsatte fram til 1938. Ellers besto styret av: Einar Tomassen og Henry Sørlie. I 1928 meldte korpset seg inn i Bærum Krets, og dermed også i Landsforbundet. Korpset har tatt del i alle krets- og Landsstevner. I 1946 ble navnet endret til Grav Musikkorps.

Det er 3 æresmedlemmer i korpset: August H. Brenne, Henry Sørlie og Bjarne Borgersen. Grav Musikkorps spilte hvert år på 1. og 17. mai i Oslo, og spilte også på store løpsdager på Øvrevoll Galoppbane.

På grunn av for mange forskjellige interesser og aktiviteter gikk janitsjarkorpset inn i dvale i 90 årene og levde videre gjennom Grav Storband. Korpsforeldre i Grav Skolekorps var opptatt av at det skulle være et janitsjarkorps i nærmiljøet og ivret for at Grav Musikkorps skulle vekkes til live igjen som voksenkorps. I mars 2011 ble flere gamle instrumenter pusset støvet av og det rikholdige notearkivet åpnet. .I dag har korpset ca. 35 spillende medlemmer og spiller i 17. mai toget som går ut fra Grav Skole. I tillegg spiller korpset en rekke konserter i nærmiljøet. Grav Musikkorps har janitsjarbesetning dvs. både treblåserinstrumenter (fløyte, klarinett, saksofon) og messing (kornett/trompet, horn, baryton, trombone og tuba). Øvelsene holdes fortsatt på torsdager i «Østheim» Velhus i Østre Bærum som ligger vis-à-vis Grav skole.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]