Grappa (plateselskap)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Grappa (forlag))
Hopp til: navigasjon, søk

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert av Helge Westbye i 1983 og er i dag[når?] Norges største uavhengige plateselskap.[trenger referanse]

Firmaet eier flere tusen innspillinger med norske artister og har gitt ut over tre tusen album spredt på ulike "labels".[klargjør] Foruten Grappa (en "label") som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro. I tillegg samarbeider selskapet med Egmont Kids and Media om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider også med Norsk Komponistforening om innspilling og utgivelse av norsk samtidsmusikk på lablene Aurora og Hemera og med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på [[Odin label.

Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music. Grappa og Helge Westbye fikk i 1997 Bjellesauprisen fra FONO for sin innsats innen både brede og smale musikkategorier i flere år. Grappa Musikkforlag as mottok Tonos formidlerpris 2017.

Artister[rediger | rediger kilde]

Grappas debutantpris[rediger | rediger kilde]

Prisvinnere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]