Grand Slam (golf)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Grand Slam (engelsk for storeslem) er et uttrykk i golf som brukes om å vinne alle de viktigste turneringene (de såkalte major-turneringene) på en golftour i en og samme sesong. For herrer på PGA-touren og Europatouren består en grand slam i å vinne følgende fire turneringer i samme sesong:

Ingen spiller har foreløpig klart denne bragden. Bare fem spillere har vunnet alle turneringene: Gene Sarazen, Ben Hogan, Gary Player, Jack Nicklaus og Tiger Woods. Kun Tiger Woods har innehatt alle fire mesterskapene samtidig, men ikke i samme kalenderår.

I desember hvert år siden 1979 arrangerer PGA of America en spesiell to-dagers, 36-hulls slagspillkonkurranse utelukkende for de spillerne som har vunnet årets fire major-turneringer. Turneringen, kalt PGA Grand Slam of Golf, har en premiepott på 1 million dollar.

Se også[rediger | rediger kilde]

Bobby Jones er foreløpig den eneste som har vunnet en Grand Slam – i 1930. "Grand Slam" besto opprinnelig av seier i US Open, US Amateur, The Open Championship og British Amateur, alle i samme sesong.