Hopp til innhold

Bobby Jones

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bobby Jones
Født.Robert Tyre Jones Jr
17. mars 1902[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Atlanta
Død18. des. 1971[1][3][4]Rediger på Wikidata (69 år)
Atlanta
BeskjeftigelseAdvokat, golfspiller, jurist Rediger på Wikidata
Utdannet vedHarvard University
Georgia Institute of Technology
Harvard College
Marist School
NasjonalitetUSA
GravlagtOakland Cemetery
UtmerkelserWorld Golf Hall of Fame
SportGolf
Klubb(er)Georgia Tech Yellow Jackets men's golf

Robert Tyre Jones jr., bedre kjent som Bobby Jones, (født 17. mars 1902 i Atlanta, Georgia, USA, død 18. desember 1971) var en fremgangsrik golfspiller1920-tallet.

Jones var en av de største spillerne som har konkurrert både nasjonalt og internasjonalt. Han blir regnet som den største amatørspilleren i historien, mye grunnet at han er den eneste som har greid en "Grand Slam" (vunnet alle Major-turneringene i en og samme sesong). Mellom 1923 og 1930 vant han 13 daværende major-turneringer. Her var inkludert fem åpne amerikanske amatørmesterskap og ett åpent britisk amatørmesterskap, som ikke lenger regnes som major-turneringer. Av det som i dag regnes som major-turneringer vant han syv, som plasserer ham på en delt syvendeplass på listen over spillere med flest seire i major-turneringer.

Jones var den yngste spilleren som har spilt i et U.S. Amateur Championship-mesterskap (14 år) og han var den første spilleren som vant The Double: både US Open Championship og The Open Championship samme år.

Jones var en høyt utdannet akademiker. Han var utdannet ingeniør, innen litteratur og jus. Da han sluttet å spille golf i 28-årsalderen, jobbet han videre som jurist, skrev golfartikler og medvirket i golffilmer. Men fremfor alt skapte han en av verdens beste golfbaner sammen med Alister McKenzie, Augusta Nationals golfbane og startet The Masters Tournament som arrangeres på Augusta hvert år.

Jones konkurrerte nesten bare i de store konkurransene og mellom disse tok han seg av sin advokatkarriere og sin familie. Golfen kom alltid i tredje rekke og han trente nesten aldri ettersom han mislikte trening svært mye.

Han var en gentleman på golfbanen, og han var nøye med å følge golfreglene. Han ga seg selv straffeslag ved fire anledninger i store mesterskap.

I 1948 fikk Jones en muskelsykdom som ble verre med årene, og de siste leveårene måtte han bruke rullestol.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Roglo, Roglo person ID p=robert;n=jones;oc=5, oppført som Robert Jones[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Autorités BnF, oppført som Robert Tyre Jones, BNF-ID 16656839r[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b Find a Grave, Find a Grave-ID 553, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ a b Social Networks and Archival Context, oppført som Bobby Jones (golfer), SNAC Ark-ID w66d63p9, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]