Goodbye Pork Pie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Goodbye Pork Pie
Nasjonalitet New Zealand New Zealand
Språk Engelsk
Sjanger Dramakomedie - Road Movie
Regissør Geoff Murphy
Manus Geoff Murphy
Ian Mune
Produsent Geoff Murphy
Nigel Hutchinson
Medvirkende Tony Barry
Kelly Johnston
Bruno Lawrence
Musikk John Charles
Sjeffotograf Alun Bollinger
Klipp Michael Horton
Filmselskap Greg Lynch Film Distributors (Australia)
Utgitt 6. februar 1981 (NZ)
1981 (Norge)
Lengde 105 min
Aldersgrense 16 år Norge (1981)
IMDb

Goodbye Pork Pie er en newzealandsk road movie fra 1981 innen sjangren actiondrama, med innslag av komedie. Filmen er regissert av Geoff Murphy og hovedrollene spilles av Tony Barry, Kelly Johnston og Claire Oberman.

Handling[rediger | rediger kilde]

Gerry (Kelly Johnson) er en arbeidsløs ungdom med jentetekke og en brennende trang til å kjøre bil med klampen i bånn. Ved en ren tilfeldighet kommer han over en håndveske med førerkort og papirer på en Mini Morris leiebil, og snart er han ute på landeveien med kurs for det store ukjente. Underveis tar han opp en passasjeren John (Tony Barry), som kom han til unnsetning da en trafikkpoliti ville bøtelegge ham for å ikke å ha brukt bilbelte. John har nettopp blitt dumpet av kjæresten og føler også som Gerry en trang til å blåse verden en lang marsj. Langs en landevei plukket de opp den lettlivede jenta Shirley (Claire Oberman), og sammen gjennomfører de en dramatisk biltur med ubestemt mål. Nærmest ved en misforståelse forlater de en bensinstasjon uten å betale, og i løpet av kort tid er de anmeldt for tyveri og etterlyst av politiet. I stedet for å stoppe ved første politisperring, presser Gerry klampen i bånn, og dermed er de to glade gutter på vill flukt fra politiet. De finansierer ferden videre ved å selge deler av bilen, noe som fører til at de får møte flere merkelige personer på ferden.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Goodbye Pork Pie var innspilt kronologisk i løpet av seks uker i 1979.

Filmen regnes for å være en av de mest kjente og betydningsfulle filmer fra New Zealand, og ble en kjempesuksess da den ble lansert i 1981 [1].

I rollene[rediger | rediger kilde]

(utvalg)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nett-TV[rediger | rediger kilde]