Gonna Get Along Without Ya Know

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Gonna Get Along Without You Now» er en populær amerikansk sang med melodi og tekst av Milton Kellem.[1]Den ble publisert i 1951. Sangen ble opprinnelig skrevet på engelsk, og er blitt innspilt i forskjellige stiler og tempo.

Originalversjonen, innspilt av Teresa Brewer med orkester dirigert av Ray Bloch 10. januar 1952, ble utgitt av Coral Records med katalognummer 60676 5. april 1952.[2] Den ble gjort i swingstil med storband (innbefattet munnspill).

Coverversjoner[rediger | rediger kilde]

Norske versjoner[rediger | rediger kilde]

C. C. Bøyesen har skrevet en norsk tekst. På norsk bærer den tittelen «Jeg kan klare meg uten deg». Rigmor og Kari Ann m/Kjell Karlsens orkester spilte inn sangen. Den ble utgitt på singlen Triola TN 464.

Wenche Myhre spilte inn sangen og ga den ut på albumet Som… en lekende vind i 1970. Den norske teksten er skrevet av Eric Aster. På norsk ble sangen kalt Bom bom bom bom.

Tor Lindberg har også skrevet en norsk tekst. Hans versjon har tittelen «Lenge til vi sees igjen». Vikings har spilt inn sangen. Den ble utgitt på LP-platen Vikings 5: I rockeheksens klør! (Sheeba Records SLP 81 3008) i 1981.[3]

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

Brewers versjon nådde en 25.-plass på Billboard-listen.

Patience and Prudence fikk større suksess med sangen da den ble spilt inn i 1956 og nådde en førsteplass på listen.[4] To andre versjoner nådde den amerikanske Billboard Hot 100-listen i 1964: Tracy Dey (som best # 51)[5] og Skeeter Davis (som best # 48).[6]

Davis' versjon nådde Top 10 på countrylisten.

Viola Wills' versjon nådde en 52.-plass på discolisten.[7]

Referanser[rediger | rediger kilde]