Glimmer (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Glimmer
orig. Holiday
Generell informasjon
Utgivelsesår1938
Prod.landUSA
Lengde90 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiGeorge Cukor
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker

Glimmer (originaltittel: Holiday) er en amerikansk komedie fra 1938 regissert av George Cukor med Katharine Hepburn, Cary Grant, Lew Ayres og Doris Nolan i hovedrollene.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Jonathan "Johnny" Case skal snart gifte seg med Julia Seton, som han møtte når han var på ferie i Lake Placid, New York. Han vet veldig lite om hans kommende brud, og blir overrasket over å høre at hun er fra en ekstremt velstående familie - den yngste datteren til bank-eier Edward Seton. Johnny møter Julias eldre søster, Linda (spilt av Katharine Hepburn) som han betror planen om å ta en lang ferie fra jobben for å finne meningen med livet.

Johnny møter også søstrenes yngre bror, Ned Jr, en alkoholiker. Edward Sr. planlegger en fest på nyttårsaften, selv om Linda hadde planlagt en liten feiring. På nyttårsaften, oppgitt over at hun ikke fikk arrangere festen hun ble lovet, nekter Linda å bli med. Mr. Seton tilbyr Johnny jobb i banken hans, og Johnny avslører planen om å ta ferie fra jobben. Linda forteller broren sin at hun har blitt forelsket i Johnny, og hun får Julia til å innrømme at hun egentlig ikke elsker Johnny.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]