Girls (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Girls
Generell informasjon
SjangerKomediedrama
Prod.landAmerikansk
Sesonger6
Episoder62
Lengde30 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeLena Dunham
Alison Williams
Jemima Kirke
Zosia Mamet
Adam Driver
Alex Karpovsky
Andrew Rannells
Ebon Moss-Bachrach
Bak kamera
Skaper(e)Lena Dunham
ProdusentPeter Phillips
Dan Sterling
ManusLena Dunham
TittelmusikkMichael Penn
MusikkMichael Penn
Prod.selskapHBO
Sending
Periode15. april 201216. april 2017
TV-kanalHBO
Teknisk informasjon
Bildeformat480i SDTV
1080i HDTV
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Girls er en amerikansk TV-serie av HBO (Home Box Office). Første episode ble sendt på amerikansk TV den 15. april 2012. Serien er skrevet og regissert av Lena Dunham. Hun er også seriens hovedrolle-innehaver.

Serien er et komediedrama som følger en venninne-gjeng, og deres liv i New York. Handlingsløpet og seriens hovedroller skal være inspirert av Lena Dunhams opplevelser og erfaringer. Det ble produsert seks sesonger.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den håpefulle unge skribenten Hannah Horvath får sjokk da foreldrene plutselig bestemmer seg for ikke lenger å støtte henne økonomisk. Det har de gjort helt siden hun ble uteksaminert fra Oberlin College for to år siden.

Hannah blir dermed overlatt til seg selv i Greenport i Brooklyn sammen med vennegjengen sin. Sammen forsøker de å navigere gjennom tyve-årene.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Lena Dunham som Hannah Helene Horvath: en ung aspirerende forfatter bosatt i Greenpoint, Brooklyn - men opprinnelig fra East Lansing, Michigan. Hun er kjent for sin narsissisme og umodenhet, som sliter med å forsørge seg selv - og finne en ny retning i livet hennes.
  • Allison Williams som Marnie Marie Michaels: Hannahs beste venn og. I begynnelsen av Sesong 1 bor de i samme leilighet. Hun jobbet som assistent ved et kunstgalleri, men får sparken i Sesong 2 og blir overlatt til å forfølge drømmen sin: en karriere innenfor musikk.
  • Jemima Kirke som Jessa Johansson: En av Hannahs nærmeste venninner, av britisk opprinnelse. Hun er kjent for å være bohemsk, uforutsigbar og frekk.
  • Zosia Mamet som Shoshanna Shapiro: Jessas naive og uskyldige amerikanske kusine som studerer «media, kultur og kommunikasjon» ved New York University. Hun liker TV-serien Sex and the City, og er flau over å fremdeles være jomfru i begynnelsen av TV-serien.
  • Adam Driver som Adam Sackler: En reservert, lidenskapelig ung mann, Adam arbeider som snekker på deltid, og forsøker å begynne som skuespiller.
  • Alex Karpovsky som Raymond Ploshansky: Utvikler etter hvert forhold med både Shoshanna og Marnie.
  • Andrew Rannells som Elijah Krantz: Hannahs tidligere kjæreste fra college, som avslører at han egentlig er homofil.
  • Ebon Moss-Bachrach som Desi Harperin. Til tross for at han allerede har en kjæreste, Clementine, inngår han og Marnie et seksuelt forhold som han forsøker å holde hemmelig - til Marnies fortvilelse. Clementine slår til slutt opp med ham.
  • Jake Lacy som Fran Parker. En kollega av Hannah, som hun begynner å gå på stevnemøter med. I løpet av Sesong 5 flytter Fran inn, sammen med Hannah og Elijah. Men Fran og Hannah er ikke lenger kjærester mot slutten av sesongen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]