Girls (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Girls
Girls-logo.svg
Generell informasjon
SjangerKomediedrama
Prod.landAmerikansk
Sesonger6
Episoder62
Lengde30 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeLena Dunham
Alison Williams
Jemima Kirke
Zosia Mamet
Adam Driver
Alex Karpovsky
Andrew Rannells
Ebon Moss-Bachrach
Bak kamera
Skaper(e)Lena Dunham
ProdusentPeter Phillips
Dan Sterling
ManusLena Dunham
TittelmusikkMichael Penn
KomponistMichael Penn
Prod.selskapHBO
Sending
Periode15. april 201216. april 2017
TV-kanalHBO
Teknisk informasjon
Bildeformat480i SDTV
1080i HDTV
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Girls er en amerikansk TV-serie av HBO (Home Box Office). Første episode ble sendt på amerikansk TV den 15. april 2012. Serien er skrevet og regissert av Lena Dunham. Hun er også seriens hovedrolle-innehaver.

Serien er et komediedrama som følger en venninne-gjeng, og deres liv i New York. Handlingsløpet og seriens hovedroller skal være inspirert av Lena Dunhams opplevelser og erfaringer. Det ble produsert seks sesonger.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den håpefulle unge skribenten Hannah Horvath får sjokk da foreldrene plutselig bestemmer seg for ikke lenger å støtte henne økonomisk. Det har de gjort helt siden hun ble uteksaminert fra Oberlin College for to år siden.

Hannah blir dermed overlatt til seg selv i Greenport i Brooklyn sammen med vennegjengen sin. Sammen forsøker de å navigere gjennom tyve-årene.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Lena Dunham som Hannah Helene Horvath: en ung aspirerende forfatter bosatt i Greenpoint, Brooklyn - men opprinnelig fra East Lansing, Michigan. Hun er kjent for sin narsissisme og umodenhet, som sliter med å forsørge seg selv - og finne en ny retning i livet hennes.
  • Allison Williams som Marnie Marie Michaels: Hannahs beste venn og. I begynnelsen av Sesong 1 bor de i samme leilighet. Hun jobbet som assistent ved et kunstgalleri, men får sparken i Sesong 2 og blir overlatt til å forfølge drømmen sin: en karriere innenfor musikk.
  • Jemima Kirke som Jessa Johansson: En av Hannahs nærmeste venninner, av britisk opprinnelse. Hun er kjent for å være bohemsk, uforutsigbar og frekk.
  • Zosia Mamet som Shoshanna Shapiro: Jessas naive og uskyldige amerikanske kusine som studerer «media, kultur og kommunikasjon» ved New York University. Hun liker TV-serien Sex and the City, og er flau over å fremdeles være jomfru i begynnelsen av TV-serien.
  • Adam Driver som Adam Sackler: En reservert, lidenskapelig ung mann, Adam arbeider som snekker på deltid, og forsøker å begynne som skuespiller.
  • Alex Karpovsky som Raymond Ploshansky: Utvikler etter hvert forhold med både Shoshanna og Marnie.
  • Andrew Rannells som Elijah Krantz: Hannahs tidligere kjæreste fra college, som avslører at han egentlig er homofil.
  • Ebon Moss-Bachrach som Desi Harperin. Til tross for at han allerede har en kjæreste, Clementine, inngår han og Marnie et seksuelt forhold som han forsøker å holde hemmelig - til Marnies fortvilelse. Clementine slår til slutt opp med ham.
  • Jake Lacy som Fran Parker. En kollega av Hannah, som hun begynner å gå på stevnemøter med. I løpet av Sesong 5 flytter Fran inn, sammen med Hannah og Elijah. Men Fran og Hannah er ikke lenger kjærester mot slutten av sesongen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]