Ghost (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Ghost er en amerikansk romantisk eventyrthriller fra 1990 regissert av Jerry Zucker. Hovedrollene spilles av Patrick Swayze og Demi Moore. Filmen ble nominert til flere Oscar-priser, inkludert beste film, og vant for beste originale filmmanus samt beste kvinnelige birolle (Whoopi Goldberg).

Ghost ble meget populær og endte opp som den mest innbringende filmen på verdensbasis i 1990.[1] I USA ble den kun forbigått av familiekomedien Alene hjemme.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Sam (Swayze) og Molly (Moore) levde et lykkelig liv sammen til de en dag blir utsatt for et ran når de går gjennom en mørk bakgate. Sam dør av skadene, men velger å ikke gå inn i det lys som viser seg for ham. Han velger å bli igjen på jorden som et spøkelse, usynlig for alle levende. Hans kjærlighet til Molly er ennå sterk, og det er grunnen til at han slipper taket på henne. Sam får snart greie på at omstendighetene rundt hans død ikke var et tilfeldig ran, men et planlagt mord utført av en mann som stod både ham og Molly nære. Sam må nå på en måte advare Molly og fortelle henne hva som har hendt, men han kan ikke nå henne i den form han befinner seg. Til hjelp tar han da et medium, Oda Mae Brown (Goldberg) og sammen med henne skal han ordne opp i alt.

Rolliste (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «1990 Yearly Box Office Results - Box Office Mojo». www.boxofficemojo.com (engelsk). Besøkt 26. mars 2017. 
  2. ^ «1990 Yearly Box Office Results - Box Office Mojo». www.boxofficemojo.com (engelsk). Besøkt 26. mars 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]