George Courtney

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
George Courtney
Født4. juni 1941 (76 år)
Spennymoor
Utdannet ved University of Chester
Beskjeftigelse Fotballdommer
Nasjonalitet Storbritannia

George Courtney (født 4. juni 1941) er en tidligere fotballdommer fra Spennymoor i County Durham i England. Han begynte sin karriere som dommer i 1961 da han startet å dømme lokale skolekamper. Kun 33 år gammel ble han i 1974 offisiell dommer for den engelske ligaen. I 1977 ble han FIFA-dommer etter bare tre sesonger som liga-dommer. Han dømte kamper på Wembley Stadium blant annet i 1979 (Charity Shield), FA-cupfinalen i 1980 og Ligacupfinalen i 1983.

I VM-sluttspillet i 1986 i Mexico dømte han bronsefinalen mellom Frankrike og Belgia. Ifølge aldersregelementet for toppdommere skulle han egentlig lagt opp i 1989, men ble gitt dispensasjon og kunne fortsette i tre år til. Dermed kunne han blant annet få dømme finalen i cupvinner-cupen i 1989 og i VM i Italia i 1990 og bli den eneste som har dømt to Ligacup-finaler med finalen i 1992 før han la opp.

Etter dommerkarrieren har han vært i styret i Middlesbrough, og er for tiden UEFA-delegat for rapportering av stadionsikkerhet.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ UEFA-delegat Eksempel på sikkerhetsarbeidet i UEFA – PDF-fil.

Bøker[rediger | rediger kilde]

  • Freddi, Cris (1998) The complete Book Of the World Cup, Collins Willow.
  • Football League handbooks
  • Rothmans Football Yearbooks
fotballstubbDenne fotballrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.