Gemini Man

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gemini Man
orig. Gemini Man
Generell informasjon
SjangerScience fiction serie, actionserie, eventyrserie
Prod.landUSA
Sendeår1976
Sesonger1
Episoder12
Lengdeca 45 (per episode)
SpråkEngelsk
Basert påDen usynlige mann
Foran kamera
MedvirkendeBen Murphy
William Sylvester
Kathleen Crawford
Bak kamera
Skaper(e)Harve Bennett
RegiAlan Crosland, Alan J. Levi
MusikkLee Holdridge, Mark Snow, Billy Goldenberg
Sending
Periode23. sep. 197628. okt. 1976
TV-kanalNBC
Eksterne lenker
IMDb

Gemini Man er en amerikansk action- og science fiction-serie som gikk på NBC i 1976. Serien handlet om den amerikansk agenten Sam Casey, som var i stand til å gjøre seg selv usynlig ved å trykke på et spesiallaget armbåndsur. Hovedrollen ble spilt av Ben Murphy. Serien var løst basert på H.G. Wells roman Den usynlige mann.

Gemini Man var ment å skulle erstatte The Invisible Man. Dette var en lignende serie som gikk i 1975, men som ble avsluttet ganske kjapt på grunn av lave seertall. Men heller ikke Gemini Man ble noen suksess og kun halvparten av de produserte episodene ble vist på NBC.[1]

Noen episoder ble sendt i DetektimenNRK i 1977.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Agenten Sam Casey dykker etter en sovjetisk spionsatellitt. Underveis oppstår det en undersjøisk eksplosjon som gjør at han blir eksponert for radioaktivt materiale. Han blir berget og fraktet til overflaten, men når de andre i teamet tar av ham dykkerdrakten oppdager de at ulykken har gjort ham usynlig. Hans arbeidsgiver, INTERSECT, finner imidlertid en måte å kontrollere hans usynlighet på; Ved hjelp av et armbåndsur, som går under navnet «DNA-stabiliserer», kan han slå sin usynlighet av og på. Han kan imidlertid bare være usynlig maksimalt 15 minutter hver dag, ellers vil han dø. Evnen til å kunne gjøre seg usynlig gjorde at han ble sendt på en rekke spesialoppdrag.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Science-Fiction on PBS.». www.firsttvdrama.com. Arkivert fra originalen 14. august 2015. Besøkt 14. desember 2016. 
  2. ^ Aftenposten Radio/TV – Sciencefiction og realisme i Detektimen (22.1.1977, s.10)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata