Snømannen Kalle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Frosty the Snowman»)
For den amerikanske tegnefilmen fra 1969, se Frosty the Snowman (film)

«Snømannen Kalle» (amerikansk originaltittel Frosty the Snowman) er en amerikansk sang skrevet av Walter "Jack" Rollins og Steve Nelson. I likhet med «Bjelleklang» og en rekke andre sanger om vinter, regnes «Snømannen Kalle» for å være en julesang til tross for at julen ikke nevnes i det hele tatt. Sangen ble spilt inn for første gang av Gene Autry and the Cass Conty Boys i 1950 og var skrevet for at Autry skulle gjenta suksessen han hadde hatt da han spilte inn «Rudolf er rød på nesen» og solgte to millioner eksemplarer.

Blant de mange artistene som i årenes løp har gjort coverinnspillinger av «Frosty the Snowman» kan en nevne Nat King Cole, Jimmy Durante, Ella Fitzgerald, Burt Reynolds og The Ronettes.

Norske versjoner[rediger | rediger kilde]

«Snømannen Kalle» fikk sin best kjente oversettelse til norsk av Arne Bendiksen. Det var også Bendiksen selv med Egil Monn-Iversens orkester som spilte inn sangen på singlen Triola TN-123 og EP-platen Vintereventyr (Triola TNEP-1005).[1] Dizzie Tunes spilte i 1964 inn en singel med «Snømannen Kalle» som B-side.[2]

Wenche Myhre spilte inn sangen og ga den ut på albumet Wenches jul i 1991.

Frosty the Snowman har også blitt dramatisert som tegnefilm. Den handler om en snømann som blir levende.

Referanser[rediger | rediger kilde]