Frosty the Snowman (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Frosty the Snowman
Generell informasjon
FilmtypeTV-film / Animasjon
SjangerEventyr - Musikal
Utgivelsesår1969
Prod.landUSA
Lengde25 min.
Bak kamera
RegissørJules Bass
Arthur Rankin Jr.
ProdusentJules Bass
Arthur Rankin Jr.
ManusforfatterRomeo Muller
MusikkMaury Laws
Premiere7. desember 1969 (CBS)
Eksterne lenker

Frosty the Snowman er en amerikansk tegnefilm fra 1969 produsert av Rankin/Bass for TV-kanalen CBS. Filmen er basert på den kjente sangen "Frosty the Snowman" (kjent i Norge som Snømannen Kalle). Den ble produsert av de samme folkene som lagde dukkefilmen Reinsdyret Rudolf (1964). Begge filmene har blitt vist hver jul på amerikansk TV. Animasjonen var ved Steve Nakagawa og Paul Coker Jr.

Denne tegnefilmen ble sendt på NRK i romjula 1980 og romjula 1981 under tittelen Rulle snemann.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

I en skole på julaften ansetter læreren en uheldig tryllekunstner kalt professor Hinkle for å underholde elevene til en julefest. Etter å ha mislykket med ett triks, kaster han hatten sin i avsky. Deretter spretter hatten av søppelbøtta og frigjør kaninen hans, kalt Hocus Pocus. Elevene får deretter friminutt, og barna leker i snøen hvor de bygger en snømann. Etter å ha foreslått flere navn, kaller en jente som heter Karen ham Frosty. Kaninen Hocus Pocus hopper ut av skolen med hatten, men hatten flyr sin vei i vinden før Karen plasserer hatten på hodet til Frosty - og bringer snømannen til live.

Snømannen feirer sammen med barna, men føler at temperaturen stiger, og frykter at han kommer til å smelte. Barna foreslår deretter å sette snømannen på et tog til Nordpolen, og de har parade gjennom byen på vei til en jernbanestasjon. Dette sjokkerer de andre innbyggerne i byen, inkludert en politibetjent som ved et uhell svelger sin egen fløyte i alt oppstyret. Når toget fortsetter nordover, merker Frosty at Karen blir kaldere og kaldere.

Når godstoget stopper for å la et passasjertog passere, forsøker de å finne et sted som kan varme Karen. Men professor Hinkle følger etter dem for å få tilbake hatten sin. Hocus overbeviser noen skogsdyr om å bygge et bål for Karen. I frykt for at hun fremdeles ikke kan overleve lenge nok i det kalde været, spør Frosty hvem som kanskje kan hjelpe dem. De blir enige om å lete etter julenissen. Hocus går deretter på jakt etter ham, samtidig som Hinkle møter Frosty og Karen. En konfrontasjon oppstår når han forsøker å få tak i hatten til Frosty.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Aftenposten – TV-program (24.12.1980, s.28)
  2. ^ Aftenposten – TV-program (24.12.1981)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]