Frokost i det grønne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Frokost i det grønne
orig. Le Déjeuner sur l'herbe
Generell informasjon
Sjangerkomedie
Utgivelsesår1959
Prod.landFrankrike
Lengde91 min.
Språkfransk
Bak kamera
RegiJean Renoir
ProdusentGinette Doynel
ManusforfatterJean Renoir
MusikkJoseph Kosma
SjeffotografGeorges Leclerc
Foran kamera
Medvirkendese egen liste
Eksterne lenker

Frokost i det grønne [1], (originaltittel: Le Déjeuner sur l'herbe) er en fransk spillefilm fra 1959, regissert av Jean Renoir.

Tittelen er hentet fra et maleri av Édouard Manet.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den anerkjente franske biologen Étienne Alexis stiller til det kommende valget som Europas første president. Han tar til orde for obligatorisk kunstig befruktning for å forbedre menneskeheten, og gjøre mennesker mer verdig moderne vitenskap. Han ble nylig forlovet med sin tyske kusine Marie-Charlotte, og inviterer henne til en piknik i nærheten av herskapshuset hans i Provence. Nénette, en bonde-datter, er skuffet over menn etter et mislykket forhold. Hun ønsker seg fremdeles barn, og søker derfor om å bli test-person for Étiennes planlagte insemineringsprosjekt. Hun ender opp med å bli ansatt som Étienne nye kammerpike, og er derfor til stede ved pikniken sammen med flere av de andre tjenerne.

Tilstede på pikniken er flere søskenbarn til det forlovede paret. De har også invitert en rekke journalister til å dokumentere arrangementet, som de ønsker å presentere som et symbol for det nye enhetlige Europa. Pikniken finner sted ved siden av ruinene av et tempel til Diana gudinnen som de gamle romerne trodde stod for fødselen. I nærheten er også en gruppe unge campere. Nénette blir bekymret når hun får øye på gjeteren Gaspard. Hun vet at når han spiller på fløyten sin, pleier det å skje merkelige ting. Plutselig blåser det opp en sterk vind, som feier vekk piknik-stolene og bordene deres. Når alle sammen forsøker å søke dekning, blir Étienne og Nénette skilt fra resten av fest-deltakerne. Når vinden avtar igjen, blir de to invitert til å sette seg ned med resten av camperne. Men i dagene som følger ønsker Étienne å heller gifte seg med Nénette.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 10. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]