Freedom Writers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Freedom Writers
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår5. januar 2007
Prod.landUSA
Lengde122 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRichard LaGravenese
ProdusentDanny DeVito
Michael Shamberg
Stacey Sher
ManusforfatterRichard LaGravenese, basert på The Freedom Writers Diary av Erin Gruwell og hennes klasse.
MusikkMark Isham
will.i.am
RZA
SjeffotografJim Denault
KlippDavid Moritz
Foran kamera
MedvirkendeHilary Swank
Patrick Dempsey
Scott Glenn
Imelda Staunton
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Freedom Writers er en amerikansk film fra 2007, med skuespillere som Hilary Swank, Scott Glenn, Imelda Staunton og Patrick Dempsey. Den er basert på boka The Freedom Writers Diary av lærer Erin Gruwell. Tittelen er et ordspill på det engelske uttrykket «Freedom Riders», de svarte og hvite borgerrettighetsaktivistene som testet De forente staters høyesteretts beslutning om oppløse raseskille på interstatsbusser i 1961.

Historien[rediger | rediger kilde]

Freedom Writers, regissert av Richard LaGravenese, er inspirert av en sann historie og dagbøker til ekte tenåringer fra Long Beach, California. Filmen er satt til området rundt Wilson Classical High School i Long Beach, California, fra 1994-1998, og med dobbelt vinner av Academy Award, Hillary Swank som engelsklærer Erin Gruwell. I begynnelsen var barna veldig uvennlige mot Gruwell, men hun motiverte dem, og lot dem skrive dagbok. Alle dagbøkene som vises i filmen er ekte og de har alle blitt skrevet av barna.

Etter et par dager med klassen kommer Gruwell og hennes studenter inn i en diskusjon om rasisme, og hun sammeligner en karikatur av en svart student med store lepper, tegnet av en meksikansk student, med en nazists tegning av jøder med store neser. Hun tar så studentene med på en klassetur til Los Angeles' Museum of Tolerance for å lære dem om holocaust. Utsiden av museet blir vist, og det er også noen scener inne i museet, hvor det vises simulerte inntog i gasskammere i nazi-tilintetgjørelsesleirer.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]