Fransiskushjelpen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fransiskushjelpen
Org.formStiftelse
Org.nummer938433054
Stiftet1956
LandNorge
HovedkontorOslo
Nettstedfransiskushjelpen.no (no)
Fransiskushjelpen har i dag kontorer i bygningen til høyre på bildet, i tilknytning til St. Hallvard kirke og kloster

Fransiskushjelpen er en karitativ katolsk organisasjon startet i 1956 av Brita Collett Paus. Den ideelle organisasjonen er knyttet til Fransiskanerordenen i Den katolske kirke, og yter hjelp til alvorlig syke, døende mennesker og mennesker i nød. Arbeidet utføres i «Frans av Assisis ånd» og er åpne for alle uansett livssyn.

Da Fransiskushjelpen startet i 1956 var alle medarbeidere engasjert på frivillig basis. Etter mange års utvikling består Fransiskushjelpen av både ansatte og frivillige.

«Besøkstjenesten», «Fratello Oppsøkende Tjeneste» (på gata i Oslo sentrum blant rusmiddelavhengige, kvinner og menn i prostitusjon, uteliggere og sinnslidende) og «sorgtjenesten» drives i hovedsak av frivillige medarbeidere. En lønnet leder koordinerer disse tjenestene. I tillegg til Fratello Oppsøkende Tjeneste består Fransiskushjelpens gatetjeneste også av «Sykepleie på hjul», en bobil som på dagtid (hverdager) yter sykepleiefaglige tilbud til folk som lever mye av sitt liv på gata. Pleietjenesten hjelper alvorlig syke og døende og deres pårørende i deres private hjem.

Fransiskushjelpen ble tildelt Livsvernprisen av organisasjonen Menneskeverd i 1998.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]