Frank Peterson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Frank Peterson
Født20. des. 1963[1]Rediger på Wikidata (59 år)
HamburgRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Musiker, plateprodusent, komponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet TysklandRediger på Wikidata

Frank Peterson (født 20. desember 1963 i Hamburg) er en tysk musikkprodusent kjent for sitt arbeid med Enigma og Sarah Brightman, Ofra Haza, Gregorian, Princessa og Andrea Bocelli på sitt første internasjonale album Romanza i 1997.

Som barn lærte Peterson seg å spille piano og keyboard, og etter hvert begynte han å jobbe i en musikkbutikk. Det var her han møtte Michael Cretu, og ble keyboardist for Sandra Ann Lauer (Sandra), noe som vises tydelig på hennes hitsingel «Maria Magdalena».

Frank Peterson fortsatte som keyboardist for Sandra Ann Lauer i noen år til, før han flyttet til Ibiza. Mens han bodde her ble han involvert i Cretus nye prosjekt, Enigma, under pseudonymet F. Gregorian. Peterson bidro på deres første album, MCMXC a.D., ved å skrive flere låter.

Peterson forlot gruppen i 1991 og fortsatte arbeidet med Gregorian, et musikalsk prosjekt dannet i samarbeid med av Thomas Schwarz og Matthias Meissner. Den kvinnelige vokalen på dette albumet er sunget av The Sisters of Oz - en duo bestående av Birgit Freud og Susana Espelleta, som var gift med Peterson på den tiden. Kort tid etter møtte han den engelske sopranen Sarah Brightman og samarbeidet med henne på alle hennes soloalbum siden Dive.

Gregorian ble senere gjenforent som en gruppe som omskaper allerede eksisterende populære låter til «sakrale» låter inspirert av den gregorianske stilen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm0677152, besøkt 15. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]