Gregorian

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gregorian
OpphavHamburg, Tyskland (1991)
SjangerNew Age-musikk, gregoriansk sang, crossover, symfonisk rock
Aktive år1998
PlateselskapEdel Records
Nettstedhttps://www.gregorian.de/

Gregorian er et tysk band, frontet av Frank Peterson. Gregorian spiller gregoriansk-inspirerte versjoner av kjente pop- og rockesanger. Gregorian må ikke sammenlignes med den originale gregorianske musikkategorien, da Gregorians blir akkompagnert med instrumenter, og ikke synger enstemt.

Originalt var Gregorian sett mer på som en popgruppe i likhet med Enigma. Som popgruppe spilte de i 1991 inn albumet Sadisfaction. Frontvokalen på denne plata var Birgit Freud og Susana Espella, som også var Persons kone på dette tidspunktet. Susana Espella og Birgit Freud er mest kjent for bandet The Sisters og Oz. Sadisfaction var det eneste popalbumet Gregorian produserte.

I 1998 tok Peterson med flere og re-lanserte Gregorian til det vi kjenner de som i dag. Kriteriene var at alle sangene skulle skrives om til en sjutonesskala. Når sangene var omskrevne ble det hyret inn tolv vokalister med bakgrunn i kor.

Albumene blir spilt inn i kirker med dempet belysning og stearinlys. Dette gjøres for å få en mer ekte lys (og ikke en slik kald teknologisk) klang, ifølge Peterson selv.

Prosjektet skulle vise seg å bli vellykket, og gruppa har derfor produsert flere album i samme sjanger. Alle med navn Masters of Chant. Utgivelsen The Dark Side fra 2004, viser en litt mørkere side av Gregorian, og har flere litt dystre innspillinger.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]