Francisco Pinto Balsemão

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Francisco Pinto Balsemão
Francisco Pinto Balsemão.jpg
Født1. september 1937 (81 år)
Lisboa
Utdannet ved University of Lisbon School of Law
Beskjeftigelse Politiker, journalist
Parti Partido Social Democrata
Nasjonalitet Portugal
Utmerkelse
11 oppføringer
Storkorset av Isabella den katolskes orden, storkorset av Kristusordenen (Portugal), storkorset av Infante Dom Henriks orden, Frihetsordenen, Fortjenstordenen, storkors av Kroneordenen, storkors av Sydkorsordenen, storkors av Æresordenen, Folkerepublikken Ungarns flaggs orden, storkors av Republikken Italias fortjenstorden, storkors av Piusordenen
Signatur
Francisco Pinto Balsemãos signatur

Francisco José Pereira Pinto Balsemão, (portugisisk uttale: [fɾɐsiʃku Pitu baɫsɨmɐũ]; født 1. september 1937 i Lisboa), er en tidligere statsminister i Portugal som satt med statsministerembedet mellom 1981 og 1983.

Pinto Balsemão jobbet som journalist for forskjellige aviser før han gjorde sin politiske debut etter den portugisiske revolusjonen i 1974.

Pinto Balsemão tiden fungerer som formann i European Publishers Council og som administrerende direktør i selskapet Grupo Impresa i Portugal. Han er også medlem av Bilderberg Group, og har som sådan har tiltrukket en del oppstyr.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Han er sønn av Henrique Patricio de Balsemão (født 9. september 1897, Guarda) og Maria Adelaide van Zeller de Castro Pereira (født 11. august 1897, Sintra), barnebarn i mannlig linje av en adulterine sønn av kong Pedro IV av Portugal.