Fox News Channel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fox News Channel
Fox News Channel
Lansert7. oktober 1996
LandUSA
HovedkvarterNew York
Eid avNews Corporation
Søsterkanal(er)Fox Business
Nettsidefoxnews.com

Fox News Channel (FNC) er en amerikansk nyhetskanal som sendes over kabel-tv-nettet og via satellitt. Kanalen er eid av Fox Entertainment Group. Fox News Channel begynte å sende 7. oktober 1996 til daværende 17 millioner kabel-tv-abonnenter. Kanalen er idag[når?] tilgjengelig for rundt 85 millioner amerikanere samt i en rekke utenlandske land.

Fox News Channels redaksjonelle linje er republikansk og patriotisk. Den er av sine motstandere kritisert for å omtale USA som «the good guys» og at nasjoner og individer som er uenig med USA, tilhører «the bad guys».

Kanalen har hatt en sterk vekst i antall seere. I USA er den pr. oktober 2006 den ledende kanal på kabelnyhetsmarkedet, med høyere rating enn hovedkonkurrentene CNN og MSNBC. En viktig grunn kan være at konkurransen på den massemediale «høyreside» er svak: Mange amerikanere er langt mer konservative enn de fleste journalister i de store amerikanske mediene, men få andre medieplattformer enn Fox News Channel (med unntak av radio) tilbyr et i hovedtendens konservativt utsyn, og gir en bred plattform til talspersoner for tradisjonelle verdier og holdninger, enten høyresiden sitter i regjering eller ikke. Det mest sette programmet på kanalen var Bill O'Reillys The O'Reilly Factor.

Profiler[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]