Sjøforsvarets musikkorps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Sjøforsvarets musikkorps (SFMK), tidligere kjent som Forsvarets musikkorps Vestlandet, også kjent som Divisjonsmusikken på folkemunne, er et av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps organisert under Forsvarets musikk. Korpset har historie tilbake til 1792.

Korpset har base på Koengen i Bergen, og har 28 militært ansatte musikere (fenrik-, løytnant- eller kapteinløytnants grad) og fem ansatte i administrasjonen. Korpssjef er kommandørkaptein Lars Flostrand, mens Ingar Bergby er kunstnerisk leder.[1]

Korpset holder et meget høyt kunstnerisk nivå[trenger referanse] og behersker de fleste genre, klassisk og samtidsmusikk, så vel som jazz og populærmusikk. Korpset har gitt ut flere plater, de siste årene med fokus på sjangeren samtidsmusikk, og har de siste årene turnert i USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Estland, Østerrike, Belgia og Nederland.

Korpset ble utnevnt til Årets Utøver av Norsk Komponistforening i 2008.[2]

I 2009 skiftet SFMK fra Hærens uniformer og spiller nå i Sjøforsvarets mørkeblå uniformer. I 2013 skiftet korpset navn fra Forsvarets musikkorps Vestlandet (FMKV) til Sjøforsvarets musikkorps (SFMK).

Venneforening[rediger | rediger kilde]

Korpset har egen venneforening, stiftet i 1998, med omtrent 400 medlemmer.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.