Football Alliance

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

The Football Alliance var en forening av fotballklubber fra England, som dannet en egen liga som eksisterte i 3 sesonger, fra 1889-90 til 1891-92.

Ligaen ble grunnlagt av 12 klubber, og var en rival til The Football League, som hadde startet i 1888-89. Begge disse ligaene hadde 12 medlemmer. Football Alliance dekket et tilsvarende område som Football League; Midlands til Nord-vest England, men også videre øst til Sheffield, Grimsby og Sunderland. Sheffield Wednesday ble den første ligamesteren.

På slutten av Alliances første sesong droppet Stoke City ut av Football League og ble istedet akseptert som nye medlemmer i Football Alliance. De ble innlemmet påfølgende sesong sammen med Darwen FC, som hadde droppet ut av samme liga. Dette gjorte at ligaen nå hadde 14 medlemmer.

I 1892 ble det bestemt at man skulle slå sammen de to ligaene, og dermed ble Football League videreført med 1. og 2. divisjon. Den laveste divisjonen inneholdt de fleste Alliance-klubbene, bortsett fra de 3 beste som fikk delta i den øverste.


Medlemsklubber[rediger | rediger kilde]

Notater
1 Opprykk til Football Leagues 1. divisjon
2 Rykket ned til Football Leagues 2. divisjon

Football Alliance vinnere[rediger | rediger kilde]

Sesong Klubb
1889–90 The Wednesday
1890–91 Stoke
1891–92 Nottingham Forest