Football Alliance

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Football Alliance var en forening av fotballklubber fra England, som dannet en egen liga som eksisterte i 3 sesonger, fra 1889-90 til 1891-92.

Ligaen ble grunnlagt av 12 klubber, og var en rival til The Football League, som hadde startet i 1888-89. Begge disse ligaene hadde 12 medlemmer. Football Alliance dekket et tilsvarende område som Football League; Midlands til Nordvest-England, men også videre øst til Sheffield, Grimsby og Sunderland. Sheffield Wednesday ble den første ligamesteren.

På slutten av Alliances første sesong droppet Stoke City ut av Football League og ble i stedet akseptert som nye medlemmer i Football Alliance. De ble innlemmet påfølgende sesong sammen med Darwen FC, som hadde droppet ut av samme liga. Dette gjorte at ligaen nå hadde 14 medlemmer.

I 1892 ble det bestemt at man skulle slå sammen de to ligaene, og dermed ble Football League videreført med 1. og 2. divisjon. Den laveste divisjonen inneholdt de fleste Alliance-klubbene, bortsett fra de 3 beste som fikk delta i den øverste.


Medlemsklubber[rediger | rediger kilde]

Notater
1 Opprykk til Football Leagues 1. divisjon
2 Rykket ned til Football Leagues 2. divisjon

Football Alliance vinnere[rediger | rediger kilde]

Sesong Klubb
1889–90 The Wednesday
1890–91 Stoke
1891–92 Nottingham Forest