Fontenehuset i Bærum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fontenehuset i Bærum
TypeStiftelse
Org.nummer918 456 090
LandNorge
HovedkontorIndustriveien 2, 1337 Sandvika
Daglig lederCecilie Hirsch Tjersland
DistriktsleddViken
Produktpsykiske helse
Metodearbeidsrettede aktiviteter
Frivillige6
Ansatte11
Medlemmer117
MottoEt inkluderende Arbeidsfellesskap
Nettstedhttps://fontenehuset-baerum.no/

Fontenehuset i Bærum [1] er en arbeidsplass og et arbeidsfellesskap for mennesker som har eller har hatt psykiske helseutfordringer. Driften av Fontenehuset utføres av medlemmer og medarbeidere. Fontenehuset drives med utgangspunkt i en internasjonal modell. [2] Modellen er basert på frivillighet, nødvendighet og ansvar. [3] I tråd med standard 33, har Fontenehuset i Bærum et uavhengig styre. Styret består av personer som har posisjon og nettverk til å støtte fontenehuset på områder innen økonomi, jus, politisk rådgivning, utvikle jobbmuligheter, offentlige støtteordninger, brukerrettigheter og synliggjøring av fontenehuset. Styret har ansatt Cecilie Hirsch Tjersland fra Asker som daglig leder. Hovedmål: bidra til at flere personer med psykiske helseproblemer og/eller rusmiddelproblemer skal delta i arbeidsrettede aktiviteter og komme i ordinært arbeid. [4] [5] [6] 12. september 2019 Fontenehuset i Bærum har flyttet til nytt lokale. Åpningstider: 5 dager per uke. [7] Fontenehuset er et arbeidsorientert klubbhus for mennesker med psykiske helseutfordringer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Pressemelding: Fontenehus Bærum under oppstart.». Bærum kommune. 17. feb. 2017. (norsk). 
  2. ^ «Internasjonale standarder for Fontenehus.». Download page i 20 språk. 
  3. ^ «Fontenehusmodellen i Norge». Ergoterapeuten nr 4, 2015 (norsk). 
  4. ^ «Drift av Fontenehus og Fontenehus Norge.». Helsedirektoratet (norsk). 
  5. ^ «Forslag fra Venstre – Opprette Fontenehuset Bærum som et arbeidsfellesskap for de som har psykiske utfordringer.». Bærum Venstre.29. september 2016. (norsk). 
  6. ^ «Fortsatt støtte Fontenehuset i Bærum og andre arbeidsbaserte rehabiliteringstilbud.». Bærum Høyre.Politiske program for 2019-2023. s.22 (norsk). 
  7. ^ «Bærum kan få Fontenehus – Askers åpner til våren.». Budstikka 06. januar 2016. (norsk). 

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • En kilde til vekst Fontenehuset - et arbeidsfellesskap for mennesker med psykiske utfordringer av Gro Lien Garbo. ISBN 978-82-303-1999-4

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]