Flemming Andersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Flemming Andersen
Født2. juni 1968[1][2]Rediger på Wikidata (55 år)
København
BeskjeftigelseTegneserietegner, tegneserieskaper Rediger på Wikidata
NasjonalitetKongeriket Danmark

Flemming Andersen (født 2. juni 1968) er en dansk tegneserieskaper. Etter videregående skole og militæret ville han prøve seg som tegner for noen sjællandske reklamebyråer og aviser, men det var forgjeves. På Gutenberghus (senere Egmont) var man heller ikke interessert i å benytte seg av Andersens reklameillustrasjoner, men oppfordret ham istedenfor til å forsøke seg på Disney-tegneserier. Disse har han holdt på med siden. Hans første historie, «Smak og behag», kom i 1990.

De første månedene skrev Flemming Andersen manus, men etterhvert begynte han å tegne selv også. Andersens tegnestil er elsket av mange, kanskje på grunn av hans evne til å legge følelser inn i endene. Andersen liker måten Donald og de andre endene er designet på. Han er også meget flink til å tegne bakgrunner i historiene sine.

Idag tegner han lengre historier med sin italienske tegnestil, som ofte blir utgitt i pocketbøkene. I 1997 assisterte Flemming Andersen Egmont med å utvikle Disney-historier til det japanske markedet. I 1999 begynte Andersen å illustrere barnebøker for forlaget Alrune, bl.a. "Nuttenok og kimekæmpen". Andersen bor nå i København.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.ltb-online.de[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Wikipedia på dansk[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]