Fjordservice

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fjordservice AS var en operatør av hurtigbåter i Stavanger-området og innover Ryfylke. Selskapet var et heleid datterselskap av Stavangerske og opererte alle Stavangerske sine passasjerbåter med kapasitet under 100 passasjerer. Fjordservice ble opprettet i 1990 og innfusjonert i Tide Sjø i 2007.[1]

Fjordservice sine fartøyer bar i 2007 Stavangerske sitt fargesjema og logoer mot tidligere egne farger. Fjordservice drev hurtigbåtene mellom Stavanger, Byøyene og Usken/Hommersåk og hadde skyssbåter til utleie. De hadde også en ombygd bilferje som er restaurantskip.

Historie[rediger | rediger kilde]

Fjordservice ble opprettet i 1990 og hadde fra starten noen skyssbåter. Senere ble virksomheten kjøpt av Rogaland Trafikkselskap og L. Rødne og Sønner. Rogaland Trafikkselskap kjøpte så resten av selskapet før de byttet navn til Stavangerske (som på sin side er eid av Det Stavangerske Dampskibsselskab).

Flåteoversikt[rediger | rediger kilde]

Her er en flåteoversikt over fartøy som tilhørte Fjordservice før fusjonen.

Fartøy: Skipstype: Byggeår: Tilhørt rederiet siden: Statusen til fartøyet:
M/S «Lyse Ekspress» Skyssbåt 1988 1995 Var i trafikk mellom Stavanger-Mekjarvik-Kvitsøy
M/S «Westcruise» Skyssbåt 1987 ukjent Var i trafikk mellom Stavanger-Usken-Hommersåk
M/S «Fjordsol» Katamaran 2006 2006 Var i trafikk mellom Stavanger og Byøyene
M/S «Forsand» Ombygd bilferje 1966 1998 Bruktes til arrangement og utleie.
M/S «Fjordbuen» Skyssbåt 2006 2006 Bruktes til reserve- og utleiebåt

Fusjon[rediger | rediger kilde]

  • 2. mai 2007: Styrene i Tide ASA og Det Stavangerske Dampskibsselskab (DSD) AS har i ekstraordinære styremøter 2. mai 2007 godkjent hovedprinsippene for en sammenslåing av sine respektive datterselskap Stavangerske AS og Tide Sjø AS. Også Stavangerskes datterselskap ble slått sammen med Tide Sjø AS, blant dem Fjordservice.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata