Finsbury Park stasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Underground.svg Navnetavle
National Rail National Rail
     National Rail
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
By London
Sted Finsbury Park
Tjenester
Plattform(er) 9
Passasjerer årlig Jernbane:
5,042 millioner
Undergrunn:
23,418 millioner (2005)
Kollektivsone 2
Historie Åpnet 1861

Finsbury Park undergrunnsstasjon er en travel stasjon på Piccadilly-linjen og Victoria-linjen i London. Det er også en jernbanestasjon og to busstasjoner knyttet til anlegget. Stasjonen ligger i sone 2.

Den ligger like ved Finsbury Park, en av de eldste av Londons viktorianske parker. Finsbury Park moské ligger også like ved. På dager hvor Arsenal FC spiller hjemmekamp på Emirates Stadium brukes den av mange fotballfans, ettersom banen ligger bare et kort stykke unna.

Stasjonen åpnet i februar 1904 som den nordlige endestasjonen for Great Northern & City Railway. I desember 1906 åpnet Piccadilly-linjen en stasjon rett under den opprinnelige. I 1964 stengte de eldste plattformene, og etterhvert la man om kjøremønsteret slik at en av disse nå blir brukt for sørgående tog på Piccadilly-linjen. I 1968 åpnet stasjonen for Victoria-linjen på de to gjenværende plattformene. Dette betyr at man kan skifte linje på samme nivå i begge retninger, noe som er praktisk for mange pendlere. De sørgående tunnelene er større enn de nordgående, ettersom de ble dimensjonert for vanlige tog.

Forrige stasjon   Underground no-text.svg London Underground   Neste stasjon
Piccadilly-linjen Piccadilly-linjen
Victoria-linjen Victoria-linjen
National Rail National Rail
Endestasjon Northern City Line
East Coast Main Line
Endestasjon

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]