Finsbury Park stasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Undergroundsymbol Navnetavle
National Rail
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
ByLondon
StedFinsbury Park
Operatør(er)London Underground
First Capital Connect
Tjenester
Plattform(er)9
Passasjerer årligJernbane:
5,042 millioner
Undergrunn:
23,418 millioner (2005)
Kollektivsone2
HistorieÅpnet 1861
Kart
Finsbury Park stasjon
51°33′52″N 0°06′22″V

Finsbury Park undergrunnsstasjon er en travel stasjon på Piccadilly-linjen og Victoria-linjen i London. Det er også en jernbanestasjon og to busstasjoner knyttet til anlegget. Stasjonen ligger i sone 2.

Den ligger like ved Finsbury Park, en av de eldste av Londons viktorianske parker. Finsbury Park moské ligger også like ved. På dager hvor Arsenal FC spiller hjemmekamp på Emirates Stadium brukes den av mange fotballfans, ettersom banen ligger bare et kort stykke unna.

Stasjonen åpnet i februar 1904 som den nordlige endestasjonen for Great Northern & City Railway. I desember 1906 åpnet Piccadilly-linjen en stasjon rett under den opprinnelige. I 1964 stengte de eldste plattformene, og etterhvert la man om kjøremønsteret slik at en av disse nå blir brukt for sørgående tog på Piccadilly-linjen. I 1968 åpnet stasjonen for Victoria-linjen på de to gjenværende plattformene. Dette betyr at man kan skifte linje på samme nivå i begge retninger, noe som er praktisk for mange pendlere. De sørgående tunnelene er større enn de nordgående, ettersom de ble dimensjonert for vanlige tog.

Forrige stasjon   London Underground   Neste stasjon
Piccadilly-linjen Piccadilly-linjen
Victoria-linjen Victoria-linjen
National Rail
Endestasjon Northern City Line
East Coast Main Line
Endestasjon

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]