Fernando de la Rúa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fernando de la Rúa
Fernando de la Rúa con bastón y banda de presidente.jpg
Født15. september 1937 (81 år)
Argentina Córdoba i Argentina
Ektefelle Inés Pertiné Urien
Søsken Jorge de la Rúa
Barn Antonio de la Rúa
Utdannet ved Universidad Nacional de Córdoba
Beskjeftigelse Politiker og jurist
Parti Unión Cívica Radical
Nasjonalitet Argentina
Språk Spansk
Utmerkelser
6 oppføringer
Storkors med kjede av Isabella den katolskes orden, storkjede av Infante Dom Henriks orden, 1. klasse av Det hvite dobbeltkorsets orden, storkors av Republikken Italias fortjenstorden, storkors av Solordenen, storkors med kjede av Republikken Italias fortjenstorden
Argentinas president
10. desember 199920. desember 2001
ForgjengerCarlos Menem
EtterfølgerAdolfo Rodríguez Saá
Signatur
Fernando de la Rúas signatur


Fernando de la Rúa (født 15. september 1937) er en argentinsk politiker. Han var president i Argentina fra 10. desember 1999 til 2001 for partikoalisjonen Alianza por el Trabajo, la Justicia y la Educación. Koalisjonen besto av UCR og FrePaSo.

Han ble født i Córdoba og studerte jus ved Nasjonaluniversitetet i Cordoba. I 1973 ble han for første gang valgt inn i det argentinske senatet og noen måneder senere var han visepresidentkandiat under presidentvalget.

I 1996 ble han den første direkte valgte borgermester av Buenos Aires. Som borgermester ble han kjent som en effektiv politiker. Dette, kombinert med omfattende sosiale og økonomiske problemer gjorde at han vant presidentvalget i 1999. Presidentperioden hans ble preget av de økonomiske problemene og samarbeidsproblemer mellom koalisjonspartnerne. I desember 2001 gikk han av som president som følge av omfattende opptøyer mot regjeringen.


Forgjenger:
 Carlos Menem 
Argentinas president
Etterfølger:
 Adolfo Rodríguez Saá