Farscape

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Farscape
orig. Farscape
Generell informasjon
Sjanger Science fiction
Nasjonalitet Australia Australia
USA USA
Sesonger 4
Episoder 88 (liste)
Lengde 50 min. (per episode)
Språk Engelsk
Foran kamera
Medvirkende Ben Browder
Claudia Black
Anthony Simcoe
Gigi Edgley
Wayne Pygram
Bak kamera
Skapere Rockne S. O'Bannon
Sending
Periode 19. mars 199921. mars 2003
TV-kanal Sci Fi Channel
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata
TV.com-oppsummering
Offisiell nettside

Farscape er en australsk-amerikansk science fiction-serie skapt av Rockne S. O'Bannon, som tidligere har produsert bl.a. The Twilight Zone. Det ble produsert 4 sesonger av serien som gikk fra 19992003 og som raskt fikk kult-status og en trofast fanskare. Hovedrollene innehas av Ben Browder, Claudia Black, Anthony Simcoe, Gigi Edgley og Wayne Pygram. I 2004, etter enorm pågang fra fansen og mange løse tråder i serien, ble det laget en mini-serie, Farscape: The Peacekeeper Wars, som en endelig avslutning på Farscape-kapittelet.

Farscape har mye humor og inneholder elementer av fantasy, drama, eventyr, romantikk og action. Deler av en av episodene er til og med skapt som tegnefilm. Farscape er dessuten utgitt både i bokform og som videospill.

Serien har vunnet priser for «beste TV-serie», «beste musikk i en TV-serie», «beste lyd i en TV-serie» og «beste skuespiller i en TV-serie»; alt dette innen sjangeren. Farscape ble også nominert til en Emmy for «kostyme».

Handling[rediger | rediger kilde]

John Crichton er en astronaut som under et eksperimentelt rom-program blir sugd gjennom et ormehull. Ute av stand til å finne tilbake til Jorden, befinner han seg plutselig blant merkverdige monstre og romvesener. Ombord i et levende romskip ved navn Moya blir han medlem av et mannskap bestående av rømte fanger. Grunnet den ufrivillige situasjonen de alle befinner seg i råder det «enhver for seg selv»-mentalitet ombord i skipet, men likeså er de alle i samme båt; de vil alle hjem.

Episoder[rediger | rediger kilde]

Se også Liste over Farscape-episoder.

Sesong 1: 22 episoder (19. mars 199928. januar 2000)
Sesong 2: 22 episoder (17. mars 200026. januar 2001)
Sesong 3: 22 episoder (16. mars 200126. april 2002)
Sesong 4: 22 episoder (7. juni 200221. mars 2003)

Farscape: The Peacekeeper Wars er en miniserie, som avslutter historien. Den består av to 90-minutters episoder og ble vist 17. og 18. oktober 2004 første gang.

Roller[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]