Familiestyrelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Familiestyrelsen, og tidligere Familieretsdirektoratet, var et dansk direktorat som løste oppgaver på det familierettslige område. Den 4. januar 2012 ble direktoratet omdannet til en del av Ankestyrelsen – kalt Familieretsafdelingen – som hører under Social- og Integrationsministeriet.

Blant de områder som direktoratet og den senere Familieretsafdelingen arbeider med, er separasjon, skilsmisse, samvær, ektefellebidrag, barnebidrag, farskap og adopsjon. Familiestyrelsen administrerte også navnelovgivningen. I konkrete saker fungerte direktoratet som klageinstans for avgjørelser truffet av Danmarks statsforvaltninger.

Fra august 2004 til november 2007 hørte Familiestyrelsen under det senere nedlagte Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender. I november 2007 fikk den nytiltrådte kirke- og integrasjonsminister Birthe Rønn Hornbech godkjennelse av trossamfunn flyttet fra Kirkeministeriet til Justitsministeriet. Dermed kom området under Familiestyrelsen. Den 3. oktober 2011 ble den overflyttet til Social- og Integrationsministeriet.

Familiestyrelsen sysselsatte ca. 40 medarbeidere. Direktøren var Dorrit Sylvest Nielsen.

Familieretsafdelingen holder til på Kristineberg på Ydre Østerbro.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]