Fairmount Park

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Cresheim Creek i Fairmount Park.

Fairmount Park er et kommunalt park-system i Philadelphia i Pennsylvania.

Park-systemet består av 63 parker som dekker 9200 dekar som alle sammen blir overvåket av Fairmount Park-kommisjonen. Park-systemet er oppkalt etter den første parken i området, Fairmount Park, som dekket nesten halvparten av arealet i hele dette systemet, og som var over 4100 hektar (17 km ²) stor. Parken vokste ut av eiendommen Lemon Hill, hvis land opprinnelig var eid av Robert Morris, som var en av dem som i juli 1776 var med på å undertegne den amerikanske uavhengighetserklæringen.

Fairmount Park ble plassert på det nasjonale registeret for historiske steder den 7. februar 1972. I dag omfatter systemet blant annet Bartram's Garden (Amerikas eldste levende botaniske hage), Philadelphia Museum of Art og Boathouse Row, flere reservoarer, og utallige statuer, samt mange andre kunstverk som blir bestemt av kommisjonen som bestemmer over parken.

Fairmount Park er hjemmet til en stor samling av kunst i offentlig rom, hovedsakelig på grunn av innsatsen til Fairmount Park Art Association, en non-profit organisasjon som ble grunnlagt i 1872 for å pynte opp Fairmount Park med kunstverk som utendørs-skulpturer. Foreningen gir provisjon og omsorg til et stort antall skulpturer, malerier og en rekke andre betydningsfulle kunstverk i samordning med parken. Parken inneholder også flere gamle og historiske hus.

Verdensutstillingen i 1876 fant sted på området.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]