FREDET

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

FREDET er en forening stiftet 13. mai 2006 som en forening for eiere av fredet eiendom. Foreningen skal jobbe med følgende punkter et bedre kulturminnevern for private eiere av fredet eiendom. Målet er å redusere konfliktnivået i kulturminnevernet og gjøre kulturminnemyndighetene til en naturlig samarbeidspartner for private eiere av fredet eiendom.

Styre[rediger | rediger kilde]

Påvirke myndighetene[rediger | rediger kilde]

Foreningen skal også arbeide for å skape økt forståelse både hos myndighetene og allmennheten for eiernes situasjon når det gjelder fredet eiendom. I dette ligger det også å bedre situasjonen når det gjelder erstatninger og å arbeide for at myndighetene bekoster sine arkeologiske utgravinger selv.

Folkevalgt råd for Riksantikvaren[rediger | rediger kilde]

Riksantikvaren er en medspiller for FREDET, som også arbeider for at riksantikvaren får et folkevalgt råd som kan vurdere foreslåtte vedtak ut fra en praktisk, økonomisk og samfunnsmessig synsvinkel.

Høringsinstans[rediger | rediger kilde]

FREDET ønsker også å være høringsinstans ved nye lover og forskrifter, og påvirke Stortinget, Regjeringen og andre myndigheter.


Støtte for medlemmene[rediger | rediger kilde]

Foreningen vil samarbeide tett med et stort advokatfirma for å sikre den beste juridiske kompetanse og assistanse innen fagfelt som kulturminneloven, forvaltningsloven og personvern og i enkeltsaker. Slik vil de heve medlemmenes juridiske kompetanse. Dette vil de også gjøre ved å holde seminarer og fagmøter for å gi medlemmene ajourført orientering om bevaringstekniske forhold, rettsregler, politisk håndtering og økonomiske forhold innenfor fagområdet

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]