Ewa Da Cruz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ewa Da Cruz
FødtEwa Benedicte Övre Skulstad
9. juli 1976 (47 år)
Tromsø, Norge
BeskjeftigelseSkuespillerinne
Utdannet vedAmerican Academy of Dramatic Arts
NasjonalitetUSA
Norge
Aktive år2005–
IMDbIMDb

Ewa Da Cruz (født 9. juli 1976 i Tromsø som Ewa Benedicte Övre Skulstad) er en norsk-egyptisk skuespillerinne. Da Cruz er kanskje mest kjent for sin rolle som Vienna Hyatt i den amerikanske såpeoperaen As the World Turns. Hun har i tillegg hatt flere roller i amerikanske filmer.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Da Cruz er født i Tromsø og vokste opp i Bergen. Hun begynte modellkarrieren i 18-årsalderen. Siden flyttet hun til New York for studier ved American Academy of Dramatic Arts hvor hun ble uteksiminert i 2004. I USA har hun hatt roller i filmer som Bella, Kettle of Fish, Sex & Sushi, Dice, Charlie, Abingdon og I Think I Thought. I såpeserien As the World Turns (ATWT) på CBS spilte hun karakteren Vienna Hyatt fra 2006 til juli 2010. Cruz ble kåret til en av såpeserienes vakreste kvinner i Soap Opera Digest i 2007. Hun ble også kåret til ATWTs hotteste "nykommer" i Soap Opera Digest samme år.

Hun har posert naken for den norske utgaven av Playboy og ble «Playmate of the Month» i mai 1999. Hun er tilknyttet de norske utgavene av magasinene Cosmopolitan og Mascara på freelancebasis.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]