Even Moen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Even Moen
Født13. mai 1963Rediger på Wikidata (60 år)
PartiSenterpartiet
NasjonalitetNorge
Stor-Elvdals ordfører
2011–2015
ForgjengerSigmund Vestad
EtterfølgerTerje Hoffstad
2019–
ForgjengerTerje Hoffstad

Even Moen (født 13. mai 1963) er norsk lokalpolitiker for Senterpartiet. Fra 2019 er han ordfører i Stor-Elvdal kommune. Han har vært medlem av kommunestyret sia 1999 og var også ordfører 2011–2015.

Moen fikk ordførerposten i 2011 til tross for at partiet hans kun fikk 136 stemmer i lokalvalget den høsten.[1] Dette tilsvarte ni prosent av alle stemmene i bygda.[2] Partiene på borgerlig side i Stor-Elvdal – Senterpartiet, Høyre, Frp, Venstre og den lokale Bygdelista – hadde i 2011 inngått en avtale om at Senterpartiet skulle få ordførerposten dersom de borgerlige partiene fikk flertall ved valget i Stor-Elvdal. Det var Arbeiderpartiet som fikk flest stemmer alene, med 43,2 % av de avgitte stemmene i Stor-Elvdal. Arbeiderpartiet tilbød derfor Bygdelistas Sigmund Vestad – som hadde sittet som ordfører fra 2003 til 2011 – å fortsette som ordfører med Arbeiderpartiets støtte, mot at Arbeiderpartiet fikk varaordførerposten. Bygdelista hadde fått flest stemmer av partiene på borgerlig side. Vestad avviste imidlertid Arbeiderpartiets forslag og holdt fast ved avtalen han hadde signert på Bygdelistas vegne, og Senterpartiets Even Moen ble deretter ordfører for den nye perioden.[1]

Yrkesbakgrunn[rediger | rediger kilde]

Moen er utdanna landbruksmekaniker.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Hagen, Trond Ivan (7. oktober 2011). «Samvittigheten sa nei». NRK. Besøkt 10. november 2022. «Vestad ville ikke bryte en skriftlig avtale han selv og Bygdelista hadde undertegnet på som gjorde Even Moen (Sp) til ordfører. I 12.time ba Arbeiderpartiet han om å bryte avtalen, og selv bli ordfører. | (---) Det vakte stor oppsikt da Senterpartiet sikret seg ordførervervet i Stor-Elvdal. partiet hadde kun 136 av stemmene bak seg. | Den store valgvinneren Arbeiderpartiet, ble parkert på sidelinjen til tross for at de fikk 43,2 prosent av stemmene. En avtale mellom Bygdelista, Senterpartiet, Høyre, Frp og Venstre ble undertegnet. Bygdelista var desidert størst blant disse med 20,5 prosent av stemmene. (---) En avtale mellom Bygdelista, Senterpartiet, Høyre, Frp og Venstre ble undertegnet. Bygdelista var desidert størst blant disse med 20,5 prosent av stemmene.» 
  2. ^ Kind, Hanne Stine (15. september 2011). «Sp kaprer ordførerne». NRK. Besøkt 10. november 2022. «Senterpartiets førstekandidat Even Moen har forhandla siden valgnatta. Onsdag kveld fikk han ordførerstolen, sjøl om han altså har kun ni prosent av velgerne i ryggen. | – Alt rundt valget er et spill. Det er en hestehandel og det er en reell politikk i det, sier Moen.» 

Kilder[rediger | rediger kilde]

Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)