Eva Birkeland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Eva Birkeland
Født10. sep. 1938[1]Rediger på Wikidata (85 år)
Oslo (Norge)[1]
BeskjeftigelseOffentlig tjenesteperson Rediger på Wikidata
Akademisk gradCand.oecon.[1]
NasjonalitetNorge

Eva Birkeland (født 10. september 1938 i Oslo) er en norsk embetskvinne. Hun er utdannet sosialøkonom. I studietiden fikk hun sommerjobb Statistisk sentralbyrå (SSB), og etter at studiene var ferdig fikk hun jobb i Nasjonalregnskapskontoret i SSB der hun blant annet arbeidet med å finne ut av regnskapet for Nortraships Sjømannsfond, som var en av etterkrigstidens hete politiske saker.

Etter to år i SSB begynte hun i NAVFs Utredningsinstitutt der hun etter en tid ble sjef for avdelingen for høyere utdanning. I 1971 vendte hun tilbake til SSB som byråsjef for Kontoret for utdanningsstatistikk, kriminalstatistikk og sosialstatistikk. I den jobben ledet hun arbeidet med å utvikle den første modellen for hele utdanningssystemet i Norge.

I 1972 tok hun fatt på et forskningsprosjekt om tilbud av arbeidskraft. I 1975 kom hun tilbake til SSB og var der i tre år før hun i 1979 ble Forskningsleder i Norsk Arbeidsgiverforening, der hun blant annet opprettet et eget forskningsutvalg for å øke interessen blant N.A.F. sine medlemmer for slik virksomhet. Hun arbeidet i denne stillingen frem til 1983.

Da ble hun ekspedisjonssjef i Kommunaldepartementet, en jobb hun hadde frem til 1990. I 1991 ble hun Trygdedirektør en stilling hun hadde frem til 1997 da hun på ny vendte tilbake til SSB som rådgiver.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c Store norske leksikon, Store norske leksikon-ID Eva_Birkeland[Hentet fra Wikidata]

Kilder[rediger | rediger kilde]