European University Institute

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
European University Institute
Grunnlagt1972
BeliggenhetFiesole
MedlemskapEuropean University Association[1]
Nettstedhttp://www.eui.eu/ (engelsk)
Kart
1 = Historical Archives of the European Union
European University Institute
43°48′10″N 11°16′58″Ø

European University Institute

European University Institute (EUI), norsk: Det europeiske universitetsinstituttet, er et forskningsuniversitet i Firenze.

Universitetet ble grunnlagt i 1972 av de seks opprinnelige medlemslandene i det som nå er EU. Institusjonens formål er å drive forskning på høyt nivå samt gi utdanning på høyeste nivå. EUI har dermed doktorgradsprogrammer som en del av sin utdanningsvirksomhet, bortsett fra innen rettsvitenskap der EUI også gir mastergradsutdanning. EUI har omkring 550 doktorgradsstudenter. Både forskere og doktorgradsstudenter ved EUI er rekruttert fra hele Europa. I 2006 opprettet EUI et Stein Rokkan-professorat i sammenlignende politikk. Norges forskningsråd finansierer videre en rekke doktorgradsstipend for norske studenter ved EUI.

EUI er organisert i fire institutter for økonomi, historie, juss, samt statsvitenskap og samfunnsvitenskap. Videre har universitetet et tverrfaglig senter for studier av europeisk integrasjon, Robert Schuman Centre for Advanced Studies, og et Akademi for europeisk rett som konsentrerer seg om EU-rett og menneskerettighetslovgivning.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ eua.eu, besøkt 16. juli 2019[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]