Eugen Richter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eugen Richter
Eugen Richter.jpg
Født30. juli 1838
DüsseldorfRediger på Wikidata
Død10. mars 1906
Berlin-Lichterfelde
Beskjeftigelse Journalist, advokat, skribent, politikerRediger på Wikidata
Embete Medlem av Riksdagen i Det tyske keiserrike (9. mars 1871– 29. november 1873), medlem av Preußisches Abgeordnetenhaus
Utdannet ved Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität, Universitetet i Heidelberg, Humboldt-Universität zu BerlinRediger på Wikidata
Parti Deutsche Fortschrittspartei, Freisinnige VolksparteiRediger på Wikidata
Nasjonalitet TysklandRediger på Wikidata
Gravlagt Luisenstadt Cemetery, DelsternRediger på Wikidata

Eugen Richter (født 30. juli 1838 i Düsseldorf, død 10. mars 1906 i Berlin-Lichterfelde) var en tysk skribent og liberal opposisjonspolitiker.

Richter var fra 1867 til 1871 medlem av den nordtyske riksdagen, og fra opprettelsen av den tyske riksdagen i 1871 til sin død i 1906 medlem av denne. Han representerte i løpet av sin politiske karriere flere partier; Deutsche Fortschrittspartei, Deutsche Freisinnige Partei og Freisinnige Volkspartei. Han var innvalgt fra valgkretsen Hagen, med unntak av perioden 1871 til 1874 da han satt for kretsen Schwarzburg-Rudolstadt. I byen Hagen finnes tårnet Eugen-Richter-Turm, til minne om Richter.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikisource-logo.svg Wikisource: Richter, Eugen – originaltekst
Wikiquote-logo.svg (de) Wikiquote: Eugen Richter – Sitater
David face.pngDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)