Espira

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Opaker barnehage på Oppåkermoen i Nes kommune i Akershus er eid av Espira.
Espira Gruppen AS
Org.formAksjeselskap
Etablert1992
HovedkontorKopervik
Nettside[1]

Espira Gruppen AS er en norsk privat barnehageaktør som siden 1992 har bygget nær 150 barnehager i Norge. Gjennom driftsselskapet Espira barnehager AS drifter selskapet 100 av disse i egen regi (pr oktober 2018). Espira Gruppen har over 2500 ansatte og flere enn 9500 barn i Norge går i en Espira-barnehage. Selskapet het tidligere Barnebygg, men skiftet navn til Espira våren 2009. Økt fokus på drift av barnehager var bakgrunnen for navneskiftet.

Selskapet står for drift av egne barnehager, økonomiske støttefunksjoner, kursing og utdanning av pedagoger, myndighetskontakt og bygging av barnehager. Satsingsområdene er språk, realfag og bevegelse. Espira har en samarbeidsavtale med Forskerfabrikken om å fremme realfag blant barn.

Styreleder i Espira Gruppen er Marcus Strömberg. Administrerende direktør er Marit Lambrechts. Strömberg er VD i Espiras eier, AcadeMedia. Espira Gruppen AS har kontorer i Kopervik, Oslo og Bergen.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Espira ble etablert av Einar Magne Jansen i 1992, under navnet Barnehagebygg. Fra 1992 til 2002 bygde selskapet 150 barnehager. I dag er Espira en del av AcadeMedia som er Nord Europas ledende private utdanningsaktør.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]