Erlend Bruvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Erlend Bruvik
Født30. apr. 1968Rediger på Wikidata (56 år)
BeskjeftigelseInvestor, gründer Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Erlend Bruvik (født 30. april 1968 i Bergen) er en norsk gründer og investor. Han er utdannet sivilingeniør, siviløkonom, Master of business administration. Mest kjent er han for suksess med internettselskapet Stocknet som ble etablert i 1999, og hvor han var eier og styreleder. I 2004 ble det klart at Stocknet hadde brutt Lov om verdipapirhandel og benyttet midler tilhørende klienter på en uriktig måte. Som en konsekvens av dette tvang Kredittilsynet Erlend Bruvik til å selge selskapet sitt til konkurrenten Nordnet.

Etter perioden med Stocknet har Erlend Bruvik fortsatt med sine mange virksomheter innenfor finans og IT, blant annet gjennom StockLink. I mange år var det konkurransen med store selskaper som Expert og Elkjøp igjennom Elprice som var den viktigste investeringen. Elprice ble i 2008 solgt og Bruvik trakk seg ut av forbrukerelektronikk.

I årene etter har Bruvik jobbet med selskapene Marketmind og Netpower. Marketmind leverer IT-løsninger til finansmarkedet, mens Netpower leverer skreddersøm-prosjekter, nettbutikker, avvikssystemer og CRM til norske kunder.

I tillegg til egne investeringer har Bruvik roller og styreverv i flere selskaper, hovedsakelig innenfor IT.

Bladet Kapital vurderte formuen hans i 2007 til 540 millioner kroner, opp fra 420 millioner kroner i 2006.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]