Elprice

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Elprice AS var et norsk selskap med forretningskontor i Fyllingsdalen. Holta Invest kjøpte i november 2008 98% av aksjene i selskapet fra Aston Holding AS som er eid av Erlend Bruvik. Holta Invest eier fra før Deal.no. Aston Holding har vært holdingselskap for en kjede av forhandlere av forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater. I 2005 ble markedsandelen stipulert til 4%. Selskapet har hatt stor vekst de siste årene og forventes i 2008 å omsette for nærmere 1 milliard kroner (ex mva). Totalmarkedet ble i 2006 stipulert til 28 milliarder kroner.[1]

Selskapet har 25 utsalg i Norge, i hovedsak lokalisert i Hordaland, Rogaland og i Oslofjord-området, samt nettbutikken elprice.no. Utsalgene skiller seg ut ved at de hovedsak ikke stiller ut varene i butikken, men at varene som finnes på lager presenteres på egne produktark. På den måten kan Elprice ha et stort vareutvalg uten å ha store butikker. De hadde i 2008 200 ansatte og 760 millioner kroner i omsetning, hvorav 140 på internett.

Elprice har flere ganger vært klaget inn for forbrukerombudet. Elprice har vært beskyldt for villedende markedsføring og utsendelse av produkter som ikke samsvarer med oppgitte data.[2][3][4]

I 2011, gikk et av eierselskapene til Elprice konkurs.[5] Det var samtidig bare 4 utsalg igjen, av de 25 totale utsalgssteder.

Historie[rediger | rediger kilde]

I 1997 solgte familien Bruvik butikkjeden Bonus Elektro som var grunnlagt av og kontrollert av Johs Bruvik, til Expert ASA. Erlend Bruvik avtalte karantene i fra bransjen i 3 år med kjøperne. Da karantenen gikk ut i 2000 startet han nytt selskap i samme bransje. I de første årene utviklet selskapet seg rolig. Erlend Bruvik var mest opptatt med det internettbaserte verdipapirforetaket Stocknet. I 2004 ble Stocknet solgt til konkurrenten Nordnet og Erlend Bruvik tok umiddelbart en aktiv rolle i å utvikle selskapet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]