Erik Sand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Erik Sand
Født18. august 1967 (52 år)
Beskjeftigelse Musiker
Nasjonalitet Norge

Erik Sand (født 18. august 1967 i Oslo) er en norsk musiker og grafisk designer, han vokste opp på Kolbotn utenfor Oslo. Han startet Detektor, et trance/elektronika prosjekt i 1998. Fra desember 2000 ble Detektor forsterket med Hilde Wahl på vokal.

Detektor[rediger | rediger kilde]

I desember 2000 fikk Detektor platekontrakt på det tyske selskapet Boost records. Boost records var drevet av Claus Pieper og eid av det største technomagasinet i Europa, Raveline. I tillegg til å være manager i Boost records var Claus Pieper medlem av det legendariske technobandet Genlog. Claus oppdaget Detektors musikk på internett i 2000. Musikken var lagt ut på mp3.com, et av de aller første nettsamfunn som hadde kommersiell suksess og som klarte å kople sammen kreative musikere fra hele verden.

Detektor ga ut en 12" vinyl på Boost records med tittelen Fly. Fly ble remixet av flere kjente Djs, fra Giorgio Ponticelli i Italia til Luke Chen i Singapore. DJ Quicksilver og Blank & Jones hadde Fly høyt oppe på sine spillelister, og under Love Parade i Berlin 2001 ble den en gjenganger i opptoget og på ravefestene i etterkant. Fly ble en umiddelbar suksess og solgte ut to opplag i Tyskland, Østerrike, Frankrike, Sveits og Spania. Fly var også med på tilsammen 10 compilations som solgte i et totalt antall på ca 1 000 000 eksemplarer. Det største bidraget til de høye salgstallene var Fly´s tilstedeværelsen på Sony BMG Music Entertainment Dreamdance 21 som alene har solgt en kvart million eksemplarer. Boost records måtte i 2003 legge ned sin virksomheten i Tyskland.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]